Нов молитвен дом – църква В. Търново

Цели на проекта

Построяване на нова църковна сграда в град Велико Търново.
За повече информация, моля вижте този видеоклип…

Нов молитвен дом за църква Велико Търново

Информация за проекта

Велико Търново е историческата и духовна столица на България. Град с многовековни традиции, богато културно и историческо наследство. Съвременен и бързорастящ университетски град.

Църквата на адвентистите от седмия ден във Велико Търново съществува от 1952 година. Понастоящем се събира в помещение на партерния етаж на 10–етажен жилищен блок. Най–големият проблем на църквата във Велико Търново е, че е далеч от хората – почти извън града. Помещението е малко и неудобно. Затова от 5 години църквата се моли и работи активно за своята мечта – нов молитвен дом.

Така през 2019 г. е закупена земя за строеж на нова църковна сграда. Имотът е в новия център на града. Районът е оживен, заради многото търговски обекти наоколо. В непосредствена близост има парк. Около 72% от населението на Велико Търново живее в радиус от 1 км. от мястото за новия молитвен дом.

За покупката са използвани средствата, събирани чрез доброволни дарения от България и чужбина. Голяма част от необходимата сума е осигурена и от Съюза на ЦАСД в България.

Но всичко това е само началото. Предстои строежът на новата сграда, а събраните до момента средства са изчерпани за покупката на парцела. В момента текат процедури по проектиране на новата сграда, които са обезпечени финансово.

За извършване на самия строеж е необходима значителна сума пари, непосилна за местната църква. За да бъде завършен този значим проект и за да видим нашата мечта осъществена, ние очакваме твоята помощ!

Как да помогна?

 1. Включи проекта в молитвения си списък.
  Преживей заедно с църква „Велико Търново“ Божията намеса.
 2. Помогни с дарение, стани част от общата кауза.
  Информация за банковия превод:
  Банка ДСК – София, клон 2, ул. „Калоян“ 1
  IBAN: BG25STSA93000021696794
  BIC: STSABGSF
  Основание за плащане: Молитвен дом Велико Търново

„Вие сте светлината на света. Град поставен на хълм не може да се укрие.“
Евангелието на Матей 5:14