Нов молитвен дом – София „Запад“

Цели на проекта

Построяване на нова църковна сграда в град София, квартал „Люлин“.
Повече информация във видеоклипа.

Нов молитвен дом София „Запад“.

Информация за проекта

Квартал „Люлин“ се явява със своите 140 000 жители най-големият квартал в България.

Църква „София-запад“ се състои от 120 члена и съществува като самостоятелна общност от 2003 г. Църквата няма своя собствена сграда, в която да извършва поклонение, както и да провежда различни събития. В момента богослуженията се извършват в зала под наем. Църква София „Запад“ има активен живот, в който са включени много младежи и млади семейства. Общността стартира и поддържа социален център „Създай бъдеще!“, в който се работи с различни възрастови и социални групи. Дейността в този център обхваща Арт работилничка за деца, учители от църквата дават безплатни уроци по математика за ученици, „Училище за успешни родители“, в което биват представяни актуални теми за семейството и възпитанието на деца. Предлага се професионална помощ от психолози, провеждат се здравни и кулинарни курсове. Църквата е много активна и в запознаване на населението с библейските ценности и вярвания.

Църквата има желание да служи на обществото но се сблъсква и с предизвикателства – многото посетители от различни възрастови групи създават нуждата от повече и по-големи помещения, в които да бъдат провеждани събитията, които се планират. Добрата новина е, че има закупен имот, за който са изработени архитектурни планове за построяване на нова църковна сграда и се очаква разрешение за строеж. Мястото е изключително комуникативно и възлово за целия квартал. Плановете са за построяване на молитвен дом, в който да има достатъчно пространство и за обществено социална дейност. Църквата желае да организира почасова занималня за деца, където заетите родители да могат да оставят децата си, за да свършат нещо за семействата си, както и да продължат дейностите в социалния център „Създай бъдеще!“

За построяването на новия молитвен дом, по предварителни изчисления, ще са необходими приблизително 600 000 долара. До момента, с помощта на Световната адвентна църква и Българския съюз, са осигурени около 50% от средствата. Църква София „Запад“ е в постоянна молитва и инициира различни действия за набиране на липсващите средства.

Как да помогна?

Можеш да подкрепиш финансово усилията на църква София „Запад“ като направиш дарение на следната банкова сметка:

Банка ДСК – София, клон 2, ул. „Калоян“ 1
IBAN: BG25STSA93000021696794
BIC: STSABGSF
Основание за плащане: Молитвен дом София Запад


Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда и всичко това ще ви се прибави.“ Евангелието на Матей 6:33