Почивна база

Добре дошли в туристическа база „Чаирските езера”!

Докоснете се до сърцето на девствената природа, далеч от градския шум и напрежение! Потопете се в магията на истинската родопска атмосфера!

Туристическата база е в непосредствена близост до защитената местност Чаирски езера – район, известен с естествено образували се свлачищни езера, ливади и вековни смърчови гори. Намира се на 1400 м.н.в. в чудната природа на Западните Родопи. Чаирските езера са група от седем езера, на 27 км източно от село Триград. Най-известното езеро е Синьото езеро, заобиколено от стара, вековна гора.

Оградена от пъстри ливади, чисти планински езера и необятни иглолистни гори, местността предлага на своите гости алтернатива на масовия туризъм – тишина, спокойствие и непокътната природа, туристически преходи с различна степен на сложност, уникални гледки и пейзажи. Едно от най-чистите места в България!

Мястото е отправна точка и за посещение на различни природни забележителности, като Чаирските ждрела, местността Пияната гора, резерват Шабаница.

Базата предлага отлични условия за:

  • алтернативен и екотуризъм
  • пешеходни маршрути
  • екстремни занимания

Поради специфичното си разположение мястото е предпочитано от български и международни скаутски организации, които провеждат своите лагери и специализирани обучения при нас.


Сайт на туристическа база „Чаирските езера”.