Архив по месеци: ЮЛИ 201028.07.10 11:16 , категория Световни новини59-та сесия на ГК на ЦАСД
От 23.06 до 3.07.2010 г. в Атланта, САЩ се проведе 59-та сесия на Генералната конференция на Църквата на адвентистите от седмия ден. 2 410 делегати представляваха световната църква и работиха върху поправки на църковния наръчник и избор на ново ръководство на църквата. За председател на Генералната конференция бе избран 60 годишния американец Тед Уилсън, който замени на този пост Ян Полсен. Пастор Уилсън е работил в Африка, бил е през 90-те години на 20 век председател на Евро-азиатската дивизия и ръководител на издателство „Ривю енд хералд”, а от 2000 г. досега заместник председател на Генералната конференция. За секретар бе избран сингапурецът Дж. Т. Нгъ, а като финансист бе преизбран Роберт Лемън.
По време на Сесията бе избрано и ръководство на Евфо-африканската дивизия, към която принадлежим и ние като Български съюз. За председател бе избран Бруно Верталие, за секретар Габриел Маурер, а за финансист Норберт Ценс.
Цялото мероприятие премина под мотото „Да разгласим Божията благодат”. Всички проповеди бях свързани с невероятната благодат, без която живота ни не би бил възможен. Последната събота, на 3 юли, на богослужение проведено в спортната зала на град Атланта, присъстваха около 70 000 души от цял свят, които въпреки външните си различия и културни особености хвалиха и се покланяха заедно на небесния Бог.
59-та Сесия на Генералната конференция завърши с молитва за скорошното завръщане на Исус Христос. Дано Бог да ни помогне и на нас като адвентисти в България да не изпускаме от поглед идващия Спасител и да работим с всички сили и дарби за изпълняване на възложената ни от Него мисия.
По-подробна информация за Сесията на Генералната конференция може да намерите в 7 брой на вестник "Християнска мисъл.
пастор Венцислав Панайотов
Председател на СЦАСД в България
RSS


ПОСЛЕДНИ НОВИНИТЪРСЕНЕ В НОВИНИАРХИВКАТЕГОРИИ~~