Архив по месеци: СЕПТЕМВРИ 2009 27.09.09 22:05 ; категория НовиниВ Плевен на 18, 19 и 20.09 за трети пореден път беше проведено Здравно изложение. Както винаги наши помощници в раздаването на поканите бяха младежи и девойки от БЧК. Благодарение на молитвите и добрата организация то премина много успешно! За 3 дена по стъпките минаха повече от 100 човека. Незнайно защо актуалните теми изнесени от добри професионалисти за Алергичните заболявания, Захарният диабет и Свинският грип не можаха да привлекат вниманието на посетителите. Непосредствено след изложението почна семинар изнасян от Агоп Тахмисян на тема „Световната криза в пророчествата на Апокалипсиса”
 
 19.09.09 21:59 ; категория НовиниМладежки лагер "Завръщане"
Чаирски езера, 2009
Това е първият ми младежки лагер във възрастта 16-20 г. и с усмивка заявявам: "Едно от най-незабравимите ми преживявания". Този лагер не само ме приближи до моя Бог, но и ме срещна с хора, които сега мога да нарека мои най-добри приятели. На тези от вас, които по една или друга причина не бяха там, мога да кажа само едно: "Пропуснахте ужасно много. И за да не се ядосвате, ви съветвам да не четете тази статия. Естествено, тя не може да пресъздаде емоциите и приключенията толкова реални, колкото бяха в действителност, но все пак не рискувайте."
Стигнахме хижата, за която мога да кажа само хубави неща (www.chairi.com). Е, какво като имаше ток само за 1- 2 часа вечер? Нали сме отишли там заради природата, на кого му трябва ток? И така, пътят до там беше приятен, с изключение на последните двайсет минути..., но нали сме градски деца, стръмното изкачване ни поизмори, но не ни сломи, само малко огладняхме. За радост през цялото време се радвахме на вкусна храна в изобилие, за което много благодарим. Нали след духовната храна, тази е най- важната?
Главна роля имаха походите, които се провеждаха почти всеки ден. Не знам дали сте били на Чаирите. Ако не, едва ли можете да си представите тази непокътната от цивилизацията местност. Можете да потърсите снимки, но не е същото. Освен че е неописуемо красиво, е и много спокойно. Чувстваш се по-близо до Бог, чувстваш Неговия мир. Откакто видях тази част от Родопите, такава стана моята представа за небесния рай. Пълно е с езера и това радваше много момчетата, които обичат риболова. По принцип съм против всякакъв вид лов, но на агапе вечерята тези рибки много ми се усладиха. Но всичко по реда си.
Първият ден посетихме "кльона", на гръцката граница, а после се разходихме до резервата "Шабаница" където растат много интересни дървета, покрити с "мустаци", от които си взехме за спомен. Интересен беше походът до пещерите "Дяволско гърло" и "Ягодинска". Посетихме и едно изоставено село Чамла. Наистина много интересно - разположено сред невероятно живописна природа. Там не живее никой, нощуват само овчари. Имаше и нощен поход, който ни преведе през "Пияната гора" - също известна природна забележителност.
Свободни дни почти нямаше, но не ни и трябваха. В един от дните се проведе " Форт Триград", игра подобна на Форд Боярд, в която нашите отбори се състезаваха по сръчност, бързина и концентрация. Беше много забавно!
Духовната част ни беше водена от Венци Панайотов на тема "Завръщането" - завръщане в бащиния дом, завръщане към природата, завръщане към БОГ. Сутрин и вечер имахме събирания, изпълнени с песни и разсъждения. Дискусиите ни накараха дълбоко да се замислим за живота, за това как Исус е протегнал ръце и ни чака. В петък вечер имахме представяне на притчата за блудния син през нашия поглед. Историята беше разделена на части и всеки отбор подготви по една. Завършихме вечерта с една Агапе вечеря, прекарвайки пълноценно време с нашите нови и стари приятели, а най-важното е, че Исус беше поканен и Той празнуваше заедно с нас.
Съботната програма се проведе сред природата. Някои от нас сформираха музикална група. Изпяхме всички песни, за които се сетихме, докато останахме без сили.
Единственото нещо, което не ми хареса, беше фактът, че лагерът имаше край. Естествено, раздялата с приятелите беше трудна, но останахме с надеждата за следващата година. И отсега съм "абонирана" за лагера, защото възнамерявам да не пропускам възможността да изживея толкова много невероятни мигове, да се запозная с толкова много нови приятели и да задълбоча отношенията си с Бог. Спомените от прекрасното лято на този лагер ще ме топлят през студените сезони, както и надеждата, че слънцето пак ще блесне и отново ще съм в планината, пеейки песни, заобиколена от хора, които също желаят да живеят за Исус и да споделят за Него.
П.П.:Специално за новите ми най -добри приятели: Обичам ви и благодаря на БОГ , че ви познавам. Ще се видим на младежки лагер 2010!
Еми Стефанова~~