Архив по месеци: СЕПТЕМВРИ 2007 18.09.07 22:02 ; категория НовиниПоредно виртуално пътешествие с полъх на морски бриз и аромат на свежест от брега на Черноморието. Hope Channel Bulgaria на посещение в една благословена църква, популярна с живия си дух и новаторството си – църква "Орбита”, гр. Варна.
Ето един нов шанс да чуем чудните песни на Катя и Боби. Тук ще ви грабне също и проповедта на пастор Краси Карев.
Станете част и от младежкия форум на тема "Какво е Исус за мен”, в който едни истински християни, достойни носители на името на Исус, ще споделят свои опитности и ще ви насърчат.
Замириса ли ви на море? Значи вече сте в "Орбита” :-)
Павлина Карчева
 18.09.07 21:57 ; категория НовиниИ ето, че екипа на Hope Channel Bulgaria се завърна от последното си пътуване. Казвам пътуване, защото там, където бяхме наистина си е далечко. Може би се досещате къде сме били, може би пък не... но нека не Ви държа повече в напрежение. На 15 септември 2007 г. екипът ни гостува на църква "Орбита” – Варна.
Там прекарахме пълноценна и щастлива събота в общуване с нашите приятели, като "междувременно” имахме удоволствието и възможността да запишем две програми, изнесени от пастор Красимир Карев и младежите в църква "Орбита”. Темите са със заглавия: "Какво е за мен Христос?” и "Заспали от скръб”. Мога да споделя, че бях докосната лично от видяното и чутото и то даде нова надежда на вярата ми.
Може би някои от вас за първи път чуват за църква "Орбита”. Други може само да са слушали за нея, както беше и с мен. Но наистина – атмосферата, която цари между членовете й е много близка, топла и сърдечна. Те самите определят себе си, като едно голямо семейство.
Нашият екип се докосна до това "щастливо семейство”. Не останахме разочаровани, затова го препоръчваме и на Вас.
Бъдете с Hope Channel Bulgaria и тази събота и разберете какво е Христос лично за вас!
Сияна Миланова
сценарист Hope Channel Bulgaria
 10.09.07 21:53 ; категория НовиниПрограма за обучение в лидерство
Жените съставляват около 60% от членството на Световната адвентна църква, а в България дори са 70-75%. Те притежават огромен потенциал oт таланти и духовни дарби, с които могат да служат в църквата и обществото. И те са го правили през цялата история на адвентизма, но предимно в подкрепящи мъжете роли. В миналото много малко жени са били поставяни на ръководни постове. Днес все по-бързото разрастване на Световната църква изисква участието на много повече хора с лидерски качества. Затова отдел "Служба на жените” към Генералната конференция на ЦАСД е разработил програма за обучение в лидерство, която включва 57 семинара, разпределени в 4 нива.
От 7-ми до 9-ти септември в църква "Екзарх Йосиф” в София се проведе първо ниво на обучение, организирано от отдел "Служба на жените” в сътрудничество с отдел "Пасторски съпруги”.

  • "Изкуството на общуването”
  • "Самооценка” ("Жена със стойност”)
  • "Определяне на визия и цели”
  • "Принципи на ефективното лидерство”
  • "Успешно публично говорене”
  • "Стратегии за евангелизиране”
  • "Организиране на семинари и конференции”

Това са 7 от 10-те семинара, които бяха включени в програмата за обучение.
Присъстваха 103 жени и момичета – пасторски съпруги и жени с лидерски потенциал, избрани предимно от съветите на трите области.
Основни лектори бяха Ракел Арайс – заместник-директор на отдел "Служба на жените” към Генералната конференция на ЦАСД и Кристин Верталие – директор на отдела към Евро-Африканската дивизия.
На участващите бяха връчени сертификати, но още по-ценното, което получиха беше насърчението, радостта и вдъхновението, усещането за мисия и самочувствието на Божии дъщери, призовани лично от Бога и обучавани за специална служба в Неговото дело!
Емилия Стойкова
Секретар на отдел "Служба на жените"
към СЦАСД България~~