Архив по месеци: АВГУСТ 2007 10.08.07 21:34 ; категория НовиниНовината, с която бързам да ви зарадвам е, че със събраните средства по проект „ПЪТЯТ КЪМ ХРИСТОС ДО ВСЕКИ ДОМ В БЪЛГАРИЯ”, до момента вече са поръчани за печат и платени 600 000 списания и 600 000 комплекта брошури. Това на практика означава на есен Евангелието да достигне до 1 200 000 домакинства с около 3 600 000 души, което прави почти половината страна.
Наред с радостта Бог ни изправя пред предизвикателството да отговорим на духовния интерес на хората. Осъзнавайки отговорността си пред Бога сме предложили 27 нови дистанционни обучения (по пощата и чрез интернет) за хора от всяка възраст и интерес.
Подготовката на курсовете започна в началото на юни, когато получихме материалите и правата за тях. Много доброволци са се включили да помагат, но поради обема и спецификата на работата и кратките срокове търсим още помощници за превод от английски, редакция, предпечатна подготовка и създаване на интернет страници. За повече информация прочетете в обявите на Адвентната българска мреж@
пастор Христо Генчев
 07.08.07 21:02 ; категория НовиниГолям празник за малка църква
На 28.07.2007 г. в ЦАСД-Вълчедръм се проведе обряда кръщение под ръководството и прякото участие на местния пастор Димитър Димитров.
Още на съботното училище дойдоха всички членове на църквата от града и околностите. Всички бяха не само празнично облечени, но и празнично настроени. Проповедта на пастора накара всички да се замислят за величието на Божията любов, изразена в жертвата на Единородния Син на кръста. Почувствахме се ценни, обичани, значими.
Най-радостни бяха кръщаемите. Усещаше се трепета в тях, напрегнатото очакване на нещо, което никога преди това не са преживявали. В този ден едно младо семейство, младо момиче и възрастен човек – общо четирима души, се присъединиха към народа, вървящ по „тясната пътека”. Младото семейство и възрастния брат станаха членове на ЦАСД-Долни Цибър, а младата сестра – член на ЦАСД-Вълчедръм.
Колко много радост в една малка църква! Това може само да се усети, защото думите са малко, за да се опише!
Всеки дошъл от голяма църква, би забелязал това, което на мен ми направи впечатление, прекарвайки една събота в тази малка църква. Добро впечатление ми направи разбирателството между старейшината на църквата Надежда Георгиева и пастор Димитър Димитров. Личеше си общата насока в техните взаимоотношения – доброто на църквата.
пастор Русин Русинов
 02.08.07 20:55 ; категория НовиниТази година за втори път младежкият лагер "20+” се проведе в местността около хижа "Гургулица”. Младежките ръководители за пореден път бяха хвърлили много усилия, за да подготвят за нас една невероятна програма с много приятни емоции и преживявания. За говорител беше поканен пастор Цанко Митев, който изнесе своите теми, вдъхновен от пророчествата на Данаил 2 глава, под мотото "Над всичко”. Всеки, който пристигаше на лагера, беше обявен за роб без право на възражения.
Снимките на Християнска адвентна online телевизия продължаваха с пълна пара под неуморния труд на Иво, Искра, Любански, Лукаш, Марто, Варта, Любчо, Светли, Бисер, Филип и Сияна.
Неделя вечер на официалното откриване беше пресъздадена атмосферата на миналото – от този момент всички бяхме под властта на империята на Вавилон. Всеки един изминал ден падаше едно царство и се издигаше друго. Но въпреки това Божият Пророк водеше без колебание народа напред устремено към Бога. Той ръководеше и философските школи всеки ден като ни предлагаше интересни тестове, които ни караха да се задълбочим в изучаването на Библията. Пастор Цанко Митев от своя страна ни въвеждаше в историческата обстановка и ни подтикваше да се замислим къде се намираме ние във времето и в борбите и изпитанията, пред които е бил изправян Божият избран народ. Бяха сформирани групи от народи, които символизираха отделните царства.
В понеделник царуваха групите на Вавилон. Следобедът беше приятно прекаран с пистата, която беше подготвил Стефчо. Победител в нея беше групата на Рим I – "Легион”. Вторник беше ден на Персия. Той се запомни в лагерната история като "Водна война”, макар тя да бе започнала още в понеделник. Сряда – денят на Гърция – беше ознаменувана с поход до Помочина поляна. Поради високите температури смелчаците бяха малко, но заслужават едно голямо "Браво!” заради своята упоритост. По време на царуването на Римската империя обстановката беше спокойна. В петък програмата беше още по-свободна, но вечерта беше много вълнуваща – всеки роб беше освободен и символично влезе в Божието царство, приемайки бяло камъче като символ на новото име, което ще получи в небето. Официалното приключване на програмата се проведе на поляната около специалната Агапе вечеря под светлините на факли и свещи. Тук искам да поднеса от името на всички благодарност към Варта, която през цялото време се грижеше за украсата и поднасяше една специфична нотка в заобикалящата ни атмосфера, без която преживяването нямаше да бъде същото.
Събота беше специален празник не само за всички нас, но и за цялото небесно множество – трима наши приятели се кръстиха – Галя, Верчето и Любчо – Честито! Събраните младежи тук наброяваха 500 човека! Hope Channel Bulgaria също имаше повод да празнува – трети член от нашия екип се кръсти! "Честито Любчо! Без теб нямаше да сме това, което сме. Ние оценяваме високо твоето желание да работиш за Бога! Но Той го оценява по-високо от нас и на този специален за теб и нас ден, Той е безкрайно щастлив, защото те обича и е приготвил една специална приказка за твоя живот, от теб единствено се иска да се държиш здраво за Него и да не изпускаш ръката Му, колкото и тежки изпитания да те връхлитат. Никога не забравяй, че и в най-трудните и тежки, но и в най-щастливите и истински моменти, Той е до теб и никога не стои просто като един безмълвен наблюдател, а се смее с теб, тъгува с теб и се моли заедно с теб. Той ти казва днес: "Помни това...: Няма да бъдеш забравен от Мене; изличих като гъста мъгла престъпленията ти и като облак греховете ти; върни се при Мене, защото Аз те изкупих!” (Исая 44:21, 22). Приеми този стих като специален поздрав от нашия екип!”
Вечерта програмата за закриването беше много весела, но думите ми не могат да опишат това, което преживяхме тук! Тази година победител за целия лагер беше отбора на Рим II – "Аерония”. И така лагер "Гургулица 2007” приключи.
В края, но не на последно място искам да поднеса благодарност към екипа на младежките ръководители, на домакина Наско, на Веси и Роси, задето постоянно сновяха нагоре-надолу и се грижеха за нас и най-вече за последиците от ухапванията от многото и странни насекоми, които ни дебнеха зад всеки ъгъл. Благодарност и към Здравка, която неуморно свиреше всеки ден на пианото и ни мотивираше да пеем и хвалим Господа! Благодаря и на всички, които участваха в този лагер и допринесоха за по-приятното преживяване тук!
Мартина Георгиева
сценарист Hope Channel Bulgaria~~