Архив по месеци: ЮЛИ 2008 02.07.08 22:13 ; категория Новини„О, работи прилежно, бързай, дорде трепти още слънчев лъч…”
Не остава много време за работа, са убедени адвентистите от ЦАСД – Плевен. И за да помогнат в подготовката на народа, който ще посрещне Господ Исус Христос, се стремят да използват всякакви начини за евангелизиране.
Една от силните им страни - здравните изложения - този път достигна до ромското село Буковлък. Църквата там е създадена като дъщерна на плевенската, но от 1995 г. е самостоятелна. Около 120 души преминаха за двете вечери (28 и 29 юни) през пунктовете на Здравното изложение „Профилактиката – по-добра от лечението”. Сред тях имаше и много деца – новата смяна на църквата. Оказа се, че множеството евангелизации в Буковлък не са останали безплодни – почти няма човек от ромската махала, който да не е чул Благата вест и да няма Библия. Гостът д-р Огнян Тошев говори за болестите на бъбреците и на черния дроб, като подплати лекциите си с много билкови рецепти. Чудесен завършек на проявата бяха изпълненията на църковния хор.
Следващото изложение е в Плевен на 4, 5 и 6 юли. То ще бъде второто за града.
Нека се насърчим с думите на Елън Уайт: „…Здравната реформа е част от тройната ангелска вест и е тясно свързана с нея така, както ръката е свързана с тялото!” (Свидетелства, т. І)
Лилия Минчева
отдел "Комуникации" на ЦАСД Плевен~~