Архив по месеци: ЮЛИ 2007 18.07.07 20:43 ; категория НовиниИзследователски лагер
От 8 до15 юли топлото време, клуб "Изследовател" и желанието за приключения отново събраха всички юноши от 12 до 16 год. възраст на поляните зад хижа Гургулица. Голямата палатка за пореден път приюти около 100 деца и техните ръководители.
„По сърцето на Бога” беше мотото, което ни събираше всяка сутрин в 9 ч. Самият Давид, представен от пастор Емил Гроздев, всеки ден ни представяше силни моменти от живота си и ни предаваше от своя житейски опит, който не беше излишен за никой.
За трети път на гости ни бяха група изследователи от Русия. Техните песни огласяха целия лагер и радваха всички присъстващи.
Разделени на патрули всички изследователи преминаваха през различните приключения под формата на писти и игри ден след ден. В четвъртък всички храбро се справиха с нелекият поход, който ни отведе до близо 2000 м. надморска височина и кали издръжливостта на всички.
В петък вечер към редиците на изследователите се присъединиха още 25 юноши на специална церемония. В събота имахме възможност да станем съпричастни на радостта на двама члена от руската трупа, които сключиха завет с Бога, чрез кръщение.
В неделя стегнали багажа всички потеглихме обратно към домовете си с желание и копнеж да бъдем като Давид, хора по сърцето на Бога.
Стефка Цонева
сценарист Hope Channel Bulgaria
 13.07.07 20:37 ; категория НовиниЕдно от най-вълнуващите събития в живота на всяко дете на възраст 7-12 години бе приключенският лагер „Смело напред”, Студенец 2007 година. Духовната част се състоеше от оригинални срещи със старозаветния пророк Исус Навин. Всеки ден преживявахме отделни моменти от живота на еврейския народ, но най-грандиозното от тях бе събота сутрин. Сигурна съм, че всеки участник или гост на лагера остана завладян от силата на Бог при падането на Ерихонските стени.
Неусетно измина тази седмица на общуване, игри и песни. Разделихме се с надеждата, че новите приятелства и незабравимите дни на общуване ще ни топлят и крепят до лагера следващата година.
Екипът на Hope Channel Bulgaria също беше на лагера. Младите оператори Емилия Стефанова, Николас Левтеров, Светлин Томанов и Кристиян Панайотов специално за вас снимаха най-интересните моменти от тази седмица. Очаквайте есента подробен репортаж от събитията.
Емилия Стефанова
оператор Hope Channel Bulgaria
 11.07.07 20:29 ; категория НовиниКогато става въпрос за красива природа, добри приятели или пълноценна връзка с Бога, винаги се сещам за лагерните събрания. Походът в Родопите беше чудесен старт за лятото. Никога не съм предполагала, че за толкова кратко време човек може така да се приближи до Бога и да засили вярата си в Исус. Цялата природа с безкрайната си красота представяше огромната Божия любов и милост. Започваш да се чувстваш наистина значим и ценен в очите на Създателя. Чувстваш вътрешен мир и насърчение.
По време на цялата седмица присъстваше единния дух в групата. Истинското приключение беше по време на преходите, когато на едни не им достигаха силите, а други с огромен ентусиазъм им носеха раниците и им помагаха. Невероятни бяха и вечерите край огъня под звездите, когато водехме дискусии и говорехме за Божията закрила и помощ по пътя на живота ни.
Сега гледам на приятелите си по друг начин, след една седмица изпълнена с изпитания, приключения и незабравими моменти. Мога да кажа само още едно нещо: ако ти липсват емоции, ако търсиш нови приятели или пък искаш да смениш сивотата на града със красотата на природата не се колебай, защото това е преживяването, от което се нуждаеш!
Мария Йорданова
Стара Загора~~