Архив по месеци: ЮНИ 2008 30.06.08 22:04 ; категория НовиниЕдва ли има по-голямо щастие за едно семейство от това, някое от неговите деца да реши да сключи завет с Бога!
Затова и радостта в съботната вечер на 28 юни беше тройна. Радваше се семейството на Нина Тенева, защото тяхната дъщеря се кръщаваше. Радваше се църква "Екзарх Йосиф”, защото Божието семейство се увеличаваше с още един ентусиазиран и жизнерадостен млад човек. Радваше се и голямото семейство на Hope Channel Bulgaria, защото още един оператор взе важното и отговорно решение да бъде Христов ученик.
Истинска празнична атмосфера цареше в салона на църквата. Всички камери работеха, за да запечатат този незабравим миг за своята усмихната и емоционална колежка. Вълнението беше двойно и за пастор Ивайло Томанов, който извърши обряда на кръщението и после поздрави Нина и като Директор на телевизията. Сълзи на радост проблясваха в очите на родителите, приятели и близки.
За нас, екипът нa Hope Channel Bulgaria, това ще остане един от най-вълнуващите и незабравими моменти.
Елица Маринова
режисьор Hope Channel Bulgaria
 
 22.06.08 22:02 ; категория НовиниАстрономическото лято в Кюстендил започна с песен. И то не с обикновена песен, а с цял Детски песенен фестивал, организиран в Адвентна църква – Кюстендил В.
На този пъстър детски празник на песента участие взеха децата от Църква Б и Църква В в града. Още от самото начало на деня, църквата грееше от балони и цветя, и бе огласяна от многобройни детски гласчета.
Пастор Митко Димитров ни напомни в проповедта си, че за Исус децата винаги са били в центъра на събитията и Божието внимание. Накара ни да се замислим дали ние вървим по Неговите стъпки, учим ли се от чистия и естествен, непринуден детски характер и дали нашето отношение към децата е като това на нашия Създател. В забързания свят на възрастния, детските нужди и потребности забелязват ли се и дали се отдава необходимото им внимание.
Любовта на Исус към децата и това, че Той е дал кръвта Си и заради тях, всички ние усетихме в прекрасния разказ – Библията в цветове. Белият, черният, червеният, зеленият и жълтият цвят разказаха, че първоначалната райска хармония ще бъде възстановена един ден, благодарение на кръвта на Исус. И точно заради това, че Бог е умрял и заради децата, те също могат в действие да отвърнат на тази висша любов с послушание и покорност.
Петър Кузев поиска отново да бъде дете в словото си вечерта. Припомни отговорностите на родителите за възпитанието на децата и ролята на техния пример върху детското израстване.
Своите хваления към Твореца и Господаря на съботата децата поднесоха вечерта на Детския песенен фестивал. Много песни, библейска викторина и много изненади имаше на него. Децата пяха от все сърце и глас. Залата се изпълни с медните детски гласчета, които отново и отново славеха Бога. Близо два часа децата пееха и не се умориха да се покланят с музика и текст на своя Небесен Баща. Накрая никой не искаше да напусне църквата, защото бе запленен от красотата на песните и изпълненията.
За всички малки участници имаше сладки, златни медали, награди, лакомства и …изненадата – дъжд от балони. По лицата на децата се четеше удоволствие и удовлетворение от службата си към Бога. Бяха много щастливи от този ден, посветен изцяло на тях. Бяха доволни, че са поставени в центъра на деня и това личеше отдалеко. А част от децата искаха този празник да се повтори и отново да изживеят радостта на това събитие.
За организацията на всичко благодарим на Дидка Димитрова, Мими Кузева, Искра Томанова, Варта Панайотова, Ели Русинова, техните семейства, благодарим на децата и на всички, които помогнаха този празник да стане факт. Благодарим най-вече на главния спонсор на празника и на всичко, което се случва в нашия живот – Приятеля Небесен, Исус!
Диана Гошева
 16.06.08 21:59 ; категория НовиниКакво свързва – смях, добро настроение, опашки, награди, много усмивки, лакомства, четки за зъби, бръмбари, мечета, лъвчета, рани, аромат на подправки във въздуха, въжета, пух, перушина, тебешири и боички? Естествено това е Детският празник, организиран от Клуб „Изследовател” и Адветнта църква – Благоевград, който се проведе в парк „Бачиново”, край езерото.
Господ бе в основата на целия чудесен празник, защото без слънчевото време – всичко гореизброено щеше да остане само добро намерение. Благодарим, че времето се задържа слънчево и въпреки прогнозата за дъжд, не се наложи да се използват чадъри.
На самия вход към езерото, деца и родители поглеждаха с недоверие към поканите да се включат към Празника, но след като разгледаха различните игри и пунктове – бързо, бързо се връщаха и искаха своята карта. С нея те получаваха и чувалче за смет, за да съберат боклук от парка и чантичка за подаръците.
Първи бе пункт Сръчни ръце. Всички там можеха да измайсторят сами бръмбари, калинки, мечета от хартия и картон. Интересните фигурки караха децата да се усмихват мило и да бъдат доволни от това, което самите те са изработили.
"Селска люлка” нарекоха бабите и дядовците, присъствали на празника карусела, който бе последната атракция, която се демонтира на Празника. Желаещи и постоянна опашка за нея имаше до късно. След преодоления страх от люлката, имаше и такива, които се връщаха за да изживеят отново емоцията от въртящия се карусел!
БЧК или пункта, където децата можеха да приложат на практика това, което какичките и баткото им показаха – също не оставаше празен! Привързване на рани, мерене на пулса, оказване на първа помощ при нужда – това бяха част от новите знания, които придобиха децата. Противно – играта на „чичо доктор” допадна на малките и затова бяха и възнаградени с подарък – четка за зъби.
От книжните лабиринти трудно се излизаше, но все пак имаше и такива упорити деца, които успяваха сами и без помощта на „пищови” да нарисуват картинката на лабиринта. Повечето обаче си взеха лабиринта за домашно вкъщи!
Най-сладката част от Празника, естествено, бе хляба, печен на жарава. Шишовете не оставаха да скучаят. Малки и големи се включваха в това да бъдат хлебари. А с още по-голям ентусиазъм се включваха в дегустирането на произведенията си. Аромата на подправки витаеше във въздуха и успешно конкурираше близкото заведение, с по-добрия си мирис.
След яденето, следваше фитнеса. Въженият мост. Едно от местата с постоянна опашка. Несигурните крачета бяха подпирани и подпомагани да минат по въжето, и накрая удовлетвореността, че си стигнал края, бе огромна! Родителите подкрепяха децата си и им казваха, че участват в известни и любими игри като „Форт Бояр”. Естествено и тук не мина без постоянни посетители.
Пух и перушина не хвърчаха от възглавниците, но много смях и меки падания, имаше на Боя с възглавници. Трудностите идваха и от допълнителните изисквания – краката да са сключени и вързани, и боя да става само с една ръка, а другата – зад гърба. Борбата се водеше до 5 точки и имаше момчета и момичета, които успешно се справиха с по някоклко противника.
След тези емоции, следваше тихото и любимото за малките деца – рисуване по асфалта. Набързо определените клетки за рисуване се изпълниха от слънца, цветя, животни, къщички, поля и гори.
За знанията си по география – коя е най-дългата река в България, коя река минава през Благоевград, кой е най-високия връх в България и др. – децата получаваха топки, федербали, шапки, тениски от пункта на Зелена България! Никой не си тръгна разочарован от този пункт и разбра,че знанията помагат за добри постижения и награди.
Колко много тигри, пеперудки, спайдърмени, цветя имаше по лицата на децата щом минеха покрай къта за рисуване по лицето. Всеки се оглеждаше любопитно в огледалото и започваше да се смее, защото не е очаквал, че може да бъде по този начин преобразен. Децата сядаха смело и казваха какви искаха да бъдат. Естествено – момчетата – тигри и лъвове, а момиченцата – пеперудки и котенца.
Чичко Полицай бе атракцията с полицейските кола и мотор. Всеки се снима за спомен до тях и пипна за първи път в живота си превозните средства на полицаите. Респекта към полицаите се показваше в това, че покрай този пунк се минаваше плахо и бавно.
Бързо идваше настроението, когато се минеше и покрай клоуните, които щедро раздаваха балони. А накрая сладката част с ...

дочети...~~