Архив по месеци: ЮНИ 2007 29.06.07 20:09 ; категория НовиниНепосредствено след провеждането на инструктажа на вицепрезидентите на ASI Честър Кларк, Лиза Ходжис и семейство Кларк, Кирил Радев приложи наученото в дома на Дамянка, Георги и Любомир – инвалиди от кв. Надежда, София. С помощта на DVD-плеъра, DVD-диска "Ново начало” и ръководството с проповедите беше представена първата тема от поредицата. За обреченото на самота, бедност и обездвижване семейство това беше истински лъч на надежда. Любомир е прекарал 40 години от живота си в специализирано болнично заведение за болни от полиомиелит. Бащата Георги е бивш университетски преподавател, а майката Дамянка (най-здравата) страда от тежка форма на диабет.
Кирил и съпругата му Величка доброволно са поели грижите за това семейство, посещават ги, носят им храна и лекарства. Кирил дори е изработил платформа за придвижване на инвалидните им колички в и от малката им къщичка. Мечтата му е да набере достатъчно средства, за да може да поправи течащия й покрив.
Топлото им приятелство започна след една масова благотворителна акция на ЦАСД по случай Коледните празници. От тогава започнаха редовните им срещи, в които намери място и Божието Слово. Всяка седмица семейството очаква с нетърпение посещението на Кирил и Величка Радеви – вече и за следващата тема от цикъла "Ново начало.”
Ивалина Илиева
Директор отдел "Комуникации"
Западна област на СЦАСД в България
 25.06.07 19:55 ; категория НовиниHope Channel Bulgaria на гости в Русе
С радост ви съобщаваме, че на 23 юни 2007 г. екипът на Християнска адвентна online телевизия гостува в придунавския град. Въпреки горещото време, вечерта репетицията мина доста добре, а на сутринта с Божия помощ осъществихме записа със спокойствие и добра организация. Програмата, подготвена от русенските ни приятели, беше не само интересна, но и динамична, като активно участие имаха и най-малките. В проповедта си пастор Емил Гроздев разгърна темата за чувствата и въздържанието, като главен герой беше Самсон. Можете да гледате пълен запис на програмата на 30 юни. Не го пропускайте!
Благодарим на Нашия Създател за невероятната възможност, която ни предостави, както и на любезните домакини за гостоприемството и съдействието!
София Кацарова
сценарист Hope Channel Bulgaria
 25.06.07 19:51 ; категория НовиниНационалният адвентен хор „Утринна звезда” бе поканен на 23 юни в град Силистра. Сутринта, както каза диригента, хористите „порепетираха” на амвона пред членовете на силистренската църква, защото не бяха пели от последното си турне (това до Гърция). Вечерта изнесоха богата духовно-музикална програма с много песни и слово, поднесено от пастор Агоп Тахмисян.
Гостуването уцели най-горещите силистренски дни, но по-важно от метеорологичните условия бе топлото отношение на братята и сестрите от дунавския град.
Лилия Славчева
(хорист)~~