Архив по месеци: МАЙ 2009 18.05.09 21:25 ; категория НовиниТуристическа база „Чаирски езера” вече със собствен интернет сайт
Туристическа база „Чаирски езера” е собственост на ЦАСД в България. Разположена е в непосредствена близост до защитената местност Чаирски езера – район, известен с естествено образували се свлачищни езера, ливади и вековни смърчови гори. Намира се на 1400 м.н.в. в чудната природа на Западните Родопи, в близост до село Триград оградена от пъстри ливади, езера и необятни иглолистни гори. Едно от най-чистите места в България. Прекрасно място за пешеходен туризъм, част от маркирания туристически маршрут х. „Студенец” – х. „Смолянски езера” – х. „Перелик” – х. „Ледницата” – с. Мугла - туристическа база „Чаирски езера” – х. „Триградски скали”.
Мястото е отправна точка за посещение на редица природни забележителности, като пещерите Дяволското гърло, Ягодинската пещера, Ледницата, Триградското и Чаирското ждрела, местността Пияната гора, резерват Шабаница.
Базата предлага отлични условия за алтернативен и екотуризъм, пешеходни маршрути и екстремни занимания. Районът предлага добри възможности за почивка на всички любители на туризма и красивата природа.
Подробна информация за Туристическата база може да получите на www.chairi.com .
 
 16.05.09 15:44 ; категория НовиниНа 16 май ЦАСД ГАБРОВО ИМАШЕ ОСОБЕН ПРАЗНИК. Съботата бе първият рожден ден за три скъпи души, които сключваха своя завет с Исус. "Решение за Исус" така бе озаглавена кратката, но трогателна проповед на пастор Б. Бонев. След това мнозина плачеха когато нашите три нови сестри Жана, Нина и Гинка поеха пътя заедно с Исус след водното им кръщение. Особеното в случая бе, че две от сестрите са със сериозна инвалидност. Сестра Жана е с отрязани нозе до торса и почти незряща, а сестра Нина от Трявна е с церебрална парализа и бе необходима помощта на трима старейшини, за да се осъществи мечтата и да бъде кръстена по начина, който е заповядан от нашия Спасител. Малката църва в Трявна е особено радостна, защото това е четвъртото кръщение за последните две години. Трудът на нашия пастор Б. Бонев и молитвите и усърдието на всеки член на ЦАСД Габрово получиха и със сигурност ще получават щедрия плод на Божията благодат - спасението на скъпите души, за които Исус даде Себе Си.
 
 15.05.09 15:42 ; категория НовиниКръщение? Когато се каже кръщение и цялата се изпълвам с радостни емоции, противоречиви въпроси, съмнения и.... вяра.
Самото потапяне в басейна на църквата не е толкова ударно, колкото чувствата и мислите, заливащи те, когато го изживяваш.
Дали мога да го опиша? О, не мога, защото Кръщението не е еднократно действие, то е продължително изживяване.Сключването на Завет с Бога, приемането Му за истински твой Вечен Баща е просто неописуемо! Дали има радост? О, по-голяма радост трудно се намира! Дали обаче има и страх и съмнение? Огромни вълни съмнение те заливат постоянно... В теб напират въпроси като „Защо пък да го правя?”, „Не е ли твърде рано още да се кръстя?”, „Ами ако Бог не е съгласен да се кръстя?” и т.н. и т.н., се въртят в ума ти непрекъснато. Но точно, когато изпаднеш в пълно недоумение какво, дали и как да го направиш, ти идва най-добрата идея, която може да ти дойде в този несигурен момент – да си поговориш със самия Бог. Да, молитвата е единственото нещо, което може да те вкара в релси. Точно, когато сърцето ти е готово да се пръсне от притеснение от въпроса „какво точно да правиш с живота си”, молитвата е нещото, което може да те успокои. И дори ако се заслушаш извън бумкащите емоции в главата ти, можеш да чуеш Божия глас, който ти прошепва: „Дете мое, толкова много те обичам. Нима не го разбираш? Тогава защо стоиш и чакаш далеч от Мен?” И в този момент няма как да не откликнеш! Облива те спокойствие и всички съмнения и въпроси си намират отговорите – „Ако не сега, кога? Щом Бог ме обича защо аз трябва да отхвърлям любовта Му? Търся смисъла на живота си? Едва ли мога да му придам по-голям смисъл от този: Да бъда Дете на Бога, отразяващо безкрайната Му любов...”
Кръщението може да е всичко и нищо. Всичко, когато решиш Христос да изпълва живота ти. И нищо ако просто се „топнеш” в него, защото „така би трябвало” и не оставиш Божият Дух да навлезе много по-дълбоко – в душата, в мислите ти, в най-радостните и съкровени моменти в твоето сърце. Да, Кръщението е едно от най-хубавите неща , които могат да ти се случат, но все пак то не е мястото, на което пристигаш, а по скоро е първата спирка от пътя на твоя живот, от където започваш едно безкрайно пътуване с и в Бога, с крайна спирка ВЕЧНОСТТА.
Мариета Панова~~