Архив по месеци: МАЙ 2007 30.05.07 19:31 ; категория НовиниПразник за българските деца
От 25 до 27 май 2007 г. в град Пловдив се проведе Национална детска конференция под мотото "Заедно в небето”. Децата от цяла Европа могат само да мечтаят за онова, което изпитаха българските деца през тези три дни. Отдел "Детско служене" към ЦАСД България  не бе щадил време и сили, за да подари на децата преживяване, което те със сигурност ще помнят и когато отдавна вече не са деца.
Под общото мото "Заедно в небето” към децата бяха отправени три послания – "Бъди готов”, "Бъди различен” и "Споделяй” – трите задачи, които децата трябва да изпълнят, за да бъдат заедно в небето.
В петък вечер те се срещнаха с десетте шаферки на голямата сватба. Пет от тях бяха неразумни, а пет – разумни. Естествено, неразумните не можаха да вземат участие в сватбата, а разумните се веселиха заедно с младоженеца. След това пастор Венцислав Панайотов взе интервю от една разумна и една неразумна шаферка, и ясно показа на децата кое е първото условие да отидат в небето – да бъдат винаги готови, със запалени светилници.
В събота сутрин всички преживяха вълнуваща среща със Седрах, Мисах и Авденаго – тримата приятели на Даниил, които не се уплашиха от огнената пещ и останаха верни на своя Бог, макар да бяха единствените, които останаха прави на огромното поле Дура. О, как силно гореше пещта, колко страшен бе гласът на Навуходоносор, когато ги заплашваше! Историята на тези три смели момчета подсказа на пастор Емил Гроздев кое е второто условие да бъдем в небето – да не се плашим да бъдем различни. И той го сподели с децата.
В събота следобед децата бяха в един от красивите паркове на Пловдив и там взеха участие в библейската писта, посветена на една малка героиня от Свещеното Писание – момичето в дома на Нееман. Тази безстрашна робиня им показа кое е третото условие за влизане в небето – споделяй вярата си, не се притеснявай да разказваш за нея на всички, защото те имат нужда от нея.
А в събота вечерта... о, това беше най-вълнуващото преживяване! Не само децата, но и техните родители бяха зашеметени от възможността да предвкусят небето. Никой не знае как точно изглежда небето, но със сигурност поне мъничко прилича на онова, което децата видяха. Цялата сцена на кинотеатър "Гео Милев” в Пловдив беше едно истинско небе – с блестящата дъга около Божия престол, с реката на живота, която извираше от него, със златните стени на Новия Ерусалим, с белите ангели и техните прекрасни крила, с малките облачета, върху които насядаха децата, с вълнуващите подаръци, които получаваха от ангелите и още много, много... Всички по-големи каки и батковци, майки и татковци въздъхнаха със съжаление – ех, защо и ние не сме деца!
В неделя бе денят на отделните градове. Децата от всички църкви показаха с различни драматизации, песни и изпълнения как те разбират Библията.Не е лесно с малко думи да се опише всичко – изключително красивите видеоклипове, страхотния начин, по който се показваха текстовете на всички песни, ентусиазирания детски хор, вкусните закуски, телевизионните камери на Hope Channel Bulgaria, които заснемаха всичко, търпеливите и мили членове на екипа, които се стараеха всяко дете да си тръгне доволно и щастливо от тази среща... Наистина, екипът на отдел "Детско служене” към ЦАСД в България заслужава искрени поздравления и дълбоко уважение за невероятното събитие, което сътвори. Това е "най-смелият” екип в цялата Дивизия, тъй като пръв дръзна да организира детска конференция. Благодарим от сърце на всички онези, които видяхме, и които не можахме да видим, тъй като се трудиха "зад кулисите”! Нека Бог благослови хилядократно техния труд и нека това необятно мисионско поле – децата на църквата – даде изобилна жетва!
Добромира Василева
 23.05.07 19:26 ; категория НовиниЗдравната вест направи пробив и в Червен бряг. След успеха на изложението "Профилактиката - по-добра от лечението" екипът на ЦАСД - Плевен гостува и в Червен бряг. Успехът надмина очакванията - за две вечери 130 души посетиха изложението. Някои дори дойдоха и на втората вечер - за измерване на кръвното, за релаксиращ масаж и за да чуят лекциите. Беседите "Профилактика на рака" и "Убийците инфаркт и инсулт" изнесе д-р Анелия Николакева. Около 25 души пожелаха да слушат още беседи, има и желаещи за библейски курс. Предстои евангелизация.
Лилия Минчева
 23.05.07 19:19 ; категория НовиниС радост ви съобщаваме, че на 19 май 2007 г. в молитвения дом на ул. "Екзарх Йосиф" 64 в София се проведе кръщение, на което бяха кръстени 15 човека от църквите Слатина, Благодат, Люлин и Екзарх Йосиф.
Интересно е да отбележим, че първите резултати от интернет евангелизацията се проявиха в кръщението на двама оператори от екипа на Hope Channel Bulgaria – Ален Драголов и Лукаш Весели.
Скъпи приятели и колеги, подкрепяме ви в това ваше решение да се посветите на Бог за цял живот и много ви обичаме.

Специален поздрав за вас е стихът, записан в Исая 40:31: "Но онези, които чакат Господа, ще подновят силата си, ще се издигнат с крила като орли, ще тичат и няма да се уморят, ще ходят и няма да отслабнат.”
Сияна Миланова
режисьор Hope Channel Bulgaria~~