Архив по месеци: АПРИЛ 2012 16.04.12 21:59 ; категория Новини

Докоснати от Светлината на живота
     От 30 март до 1 април се проведе форум на жените от Южна област под мотото „Докосната от Създателя – пръсни светлина". Мястото на събитието беше хотелски комплекс „Ямболен", разположен на Бакаджишките възвишения, близо до гр. Ямбол.
     Още с първото влизане в залата, посетителят беше обгърнат от красива и уютна обстановка и чаровните усмивки на най-младите участнички и водещи Галина и Ивалина.
    Форумът беше открит в петък вечерта с приветствие на Станка Попова, секретар на отдел „Съпруга на пастора", Южна област към ЦАСД България, а Юлия Митева изнесе проповед на тема: „Докосната от Създателя – пръсни светлина: Небесна гледна точка". В благодарствената верижна молитва бяха включени жени на възръст: 20, 30, 40, 50,60 и 70 години, а младата изпълнителка Пролет от Бургас ни поздрави с музикалното си изпълнение на флейта.
Вечерта продължи с приятни часове на запознанства и общение във времето „На раздумка" - та. Насърчихме се с многото споделени опитности, в които видяхме Божията постоянна грижа за нас.
     Съботната утрин посветихме на молитва на открито, а богослужението започна с хваление. Донка Мавродиева и нейният екип поднесоха съботно-училищния урок по един интересен и нестандартен начин като дискусия в телевизионно студио.
     Приветствие поднесе Емилия Стойкова, секретар на отдел „Служба на жените" към ЦАСД България и Зорница Христова, секретар на отделите „Служба на жените" и „Съпруга на пастора" към Западна област.
Дойде ред и на нашия гост-говорител Мира Василева, която говори на тема: „Ако знаеше кой съм Аз."
     След обяд се насладихме на разходка из Бакаджика, след което имахме възможност да споделим намесата на Бога в житейските ни казуси в групите по интереси: „С любим и невярвящ – как?”; „Сама, но без „самота” – възможно ли е това?”; „На мама „таралежа” – не мога да го разбера”; „Останах сама, отне ми „тя” сина” и др.
Вечерната програма отново започна с хваление, след което Мира Василева продължи с темата: „Подражавайте на мен".
     Преживяхме и една незабравима тържествена вечеря на свещи. Всяка една от нас имаше възможност да отнесе малка светлинка от единството на този форум. След това се повеселихме, поздравихме и рождениците между нас.
      И… дойде време за най-голямата изненада – зарята!
     На другия ден (неделя) форумът беше официално закрит.
Целта на екипа за този форум беше: повече време за запознанства и споделяне под различна нестандартна форма; повече хваления и приятни, целенасочени и мотивиращи изненади.
     Всички присъстващи заедно с натрупаните преживявания отнесоха и спомена от топлото и грижовно посрещане в хотелските стаи, красиво подредените маси и столове, силуетите на „докоснатите жени” от Създателя, изящно изработените тейбъл картички, книгоразделители, прекрасния спомен от специалната вечеря на свещи – всичко това с усърдие и голяма любов, изработено от Галя Станоева. Всяка участничка получи още един мотивиращ подарък – „Молитвен дневник” – повод за бъдещо споделяне на преживяното с Бог за следващия форум.
     Резултатите от проведената анкета показват, че целите и намеренията на Секретаря на Южната област Яна Бумбалова и нейният екип са успяли да удовлетворят желанията и очакванията на участниците. За това можем да благодарим само на Нашия Небесен Баща и да търсим нови начини за прослава на Неговото име!
Донка Мавродиева~~