Архив по месеци: АПРИЛ 2009 23.04.09 15:34 ; категория Новини„Господ, твоя Бог е сред тебе – Силният , който ще те спаси;
ще се развесели за тебе с радост,
ще се успокои в любовта Си,
ще се весели за тебе с песни.” (Софония 3:17)
18 април 2009 г., ден в който небесната радост и земното преклонение се сляха в едно тържествено богослужение под наслов „РЕШЕНИЕ И ПОСВЕЩЕНИЕ”. Църквите Пловдив „Запад” и Пловдив „Център” имаха взаимната радост да организират и участват в обреда кръщение на съответно 11 и 3 свои нови членове.
Богослужението беше проведено в залата на църква Пловдив „Запад”. Преминавайки през Гетсимания, Голгота, Възкресение, с много песни и инструментални изпълнения, заедно с кръщаемите преминахме и през обреда на ВОДНОТО КРЪЩЕНИЕ. Служителите от двете църкви пастор Димитър Митев, пастор Ярослав Янков и старейшините Румен Стефанов и Милен Матев извършиха обредната служба на кръщение чрез потапяне.
Богослужението, което бе в навечерието на общохристиянския празник „Възкресение Христово”, започна като „РЕШЕНИЕ И ПОСВЕЩЕНИЕ”, а завърши като „КРЪЩЕНИЕ И ВЪЗКРЕСЕНИЕ”.
Изключително благословение за църквите е, че 12 души от 14-те кръщаеми бяха младежи. Много близки, приятели и гости украсиха с присъствието си преживяването на всички участници в това тържествено богослужение. Събитието бе отразено аудио-визуално с помощта на Hope Channel Bulgaria.
Нека отново и отново да предизвикваме небесната радост и земното преклонение да се сливат в едно!
пастор Димитър Митев~~