Архив по месеци: АПРИЛ 2008 23.04.08 21:44 ; категория Новини"Индже тръгна към Бакъджиците. Безплодна и черна беше земята, когато беше тръгнал, а сега цяла се жълтее от узрели ниви. Наспорил беше бог земята с тежък плод и хората работеха. Люлее се морето на зрелите жита, трепти въздухът, белеят се като бели птици забрадките на жетварките. И ето песен - звънка жетварска песен.
Звъни песента под ясното небе, ронят се думите, като зърна от тежки класове. Индже слуша. Нещо сладко се топи в гърдите му, от очите му се проронва сълза и пада върху бялата грива на коня му.”

Ето ни и нас – в сърцето на Златна Добруджа – земята на Индже войвода, Сали Яшар и Моканина. Ранното съботно утро на 19 април ни посреща с първите лъчи на слънцето и топлите усмивки на нашите домакини от църква Добрич. Още с влизането ни в салона, умората и малкото часове сън сякаш изчезнаха от атмосферата, която се откри пред нас. Една невероятна пролетна украса грееше от амвона. Зелено, оранжево и жълто се преплитаха в свежа хармония и създаваха едно истинско усещане за слънчево настроение.
За него допринесоха и специалните великденски програми, които бяха приготвили нашите приятели от Добрич. Проповедта на пастор Веско Антонов сутринта, както и младежката програма вечерта ни върнаха отново към събитията около смъртта на нашия Господ и Неговото възкресение, накараха ни да се замислим за произхода на традиционните символи по Великденските празници, които са навсякъде около нас. И двете програми бяха с много и разнообразни музикални изпълнения, за които ще кажа просто: Гледайте ги!
Благодарим на гостоприемните ни домакини за топлото посрещане, изобилния обяд, който ни бяха приготвили, за настроението, което създадоха около нас, за подкрепата и помощта, които оказаха на целия екип по време на дългото снимане.
А вие, скъпи приятели, не пропускайте тези слънчеви добруджански програми на 3 май от 12:30 и от 18:00 часа.
Приятно гледане!
Елица Маринова
режисьор Hope Channel Bulgaria
 19.04.08 21:36 ; категория НовиниСмесен хор "Domnul vine”- Букурещ, на гости в ЦАСД- Силистра
На 19.04.08 г. хорът изнесе концерт от 18.00ч. в залата на община Силистра. Една добра реклама на събитието, една добра организация на църквата ни, доведоха ценители и любители на хоровото пеене в концертната зала.
"Мир да има на Земята! Любов да цари в света, чрез Святия Дух и славата на Христос да пребъдват вечно” - това беше поздравът на хористите към гражданите на Силистра.
Дали опознаха по-пълно Спасителя стотиците християни, не знам, но видях признателни, усмихнати и благодарни посетители. Ако постоянстваме да възхваляваме Христос с песни и музика то ставаме добри вестители, а границите и сцените нямат значение. Domnul vine - Господ иде!
д-р Ани Радилова
 13.04.08 21:33 ; категория НовиниНа 12-ти април в гр. Варна, църква център имаше удоволствието да изпита великолепно духовно преживяване. Гостува ни хора на Браилската адвентна църква. Нашите братя и сестри от Румъния изнесоха традиционна духовно-музикална програма. Богослужението беше увлекателно – освен насърчителната проповед на пастора, чухме и есета на младежите от браилския хор.
Вечерта румънците за пореден път ни демонстрираха как един младежки час би могъл да бъде едновременно интересен и атрактивен, без да излиза от рамките на приличния за църковна програма стил.
Орхан Чакъров~~