Архив по месеци: АПРИЛ 2007 30.04.07 18:28 ; категория НовиниОбластна младежка конференция
От 27 до 29 април в гр. Казанлък се проведе младежка конференция на Южна област. Всички сбирки минаха под общото мото „Силата на уханието”. В петък вечер конференцията бе открита в залата на Адвентната църква, а в събота срещите се проведоха в зала „Аресенал”. Като гост говорител на конференцията присъства Даниеле Нае, преподавател в Адвентния теологичен институт в Черника, Румъния. Изнесените от него три теми носеха силен духовен заряд и мотивираха много млади хора в събота вечер да предадат живота си на Исус. Силен спомен остави и съботното училище, организирано и поднесено от младежите от Ямбол. Под формата на драматизация те успяха по много сполучлив начин да подчертаят истинността и важността на Библията в нашия живот. Конференцията бе съпроводена с много песни, за което се бяха погрижили младежите от църква „Пловдив център”. В неделя всички желаещи имаха възможност да посетят долината на тракийските царе и така да обогатят своите познания по родна история. Конференцията ще бъде запомнена с добрата и спокойна атмосфера, както и с прекрасната организация. Сърдечно благодарим на Младежкия отдел на Южната област за положените старания.
пастор Венцислав Панайотов
 25.04.07 18:25 ; категория Новини"В СВЕТА НА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО”
В съвместна инициатива 2 СОУ „Академик Емилиян Станев” и клуб "Изследовател” организират детско-юношески празник "В света на приключението”. Празникът е целодневен и ще се проведе на 6 май, неделя, от 10:00 до 17:00 ч. в парк "Овча купел”.
Организаторите си поставят за цел да спомогнат за развитието на любов към природата в подрастващото поколение, да стимулират практикуването на по-пълноценни междучовешки взаимоотношения и да развият традиционните морално-нравствени ценности у децата на България чрез разкриване красотата на родната земя.
Празникът е замислен под формата на скаутски панаир с 12 места за забавление. Всички участници ще имат удоволствието да преминат по въжен мост, да опитат скоростта на скаутската въртележка, да поиграят на "бой с възглавници”, да гледат куклен театър, да научат важни неща за оказване на първа помощ и за красотата на родната природа, както и да отправят своите детски послания към нас възрастните за изграждане на един по-добър свят.
В празника ще вземат участие със самостоятелни постове организациите Български червен кръст, Федерация на природозащитни сдружения "Зелени балкани” и Районна служба "Пожарна и аварийна безопасност”, които чрез демонстрации, игри и занимания, съответстващи на дейността им, ще имат за цел към приключенските преживявания да прибавят обучаващ и възпитаващ елемент.
Успоредно с преминаването на всички постове децата и юношите, посетили празника, ще получат възможност да дадат своя малък принос в екологична акция за опазване чистотата и красотата на парк "Овча купел”, като по този начин ще засвидетелстват желанието си да бъдат част от един чист свят и да живеят живот, свързан с природата и съхраняващ нейните ценности.
Децата ще получат възможност да прекарат минути в обстановка на специално построен скаутски лагер и да вкусят от романтиката на изследователския живот.
На специален информационен щанд, разположен в началото на парка, участниците ще получат карта на местността, върху която е разположен панаира, както и изчерпателни подробности за самия ден. Тук те ще бъдат организирани в отбори от 5 до 7 участници, за да могат да изживеят пълноценно работата си в екип, да се опознаят и сприятелят.
През 7-те часа, в които ще тече детско-юношеският празник, за всички посетители ще се грижи 50-членен екип от членове на Клуб "Изследовател” и ученици от 2 СОУ.
"В света на приключението” очаква да посрещне 400 - 500 посетители. А защо не и повече?
Поканени са всички деца и юноши от град София, както и техните родители. Входът е свободен.
пастор Венцислав Панайотов
 22.04.07 18:22 ; категория НовиниЗдравно изложение (20-22 април)
В раздаването на покани за Здравното изложение се включиха и доброволци от Червения кръст. За три дена преминаха 170 човека. Първия – 80, втория – 40, а третия – 50 човека. Хората бяха на различна възраст – от 12 до 75-80 години. Интересуваха се, питаха и за хроничните си заболявания. Д-р Нели Николакиева и д-р Желязко Михайлов бяха на последните стъпки – на компютъра – за определяне на биологичната възраст. Отговаряха и на допълнително зададени въпроси. Един час след началото на изложението започваше и здравна беседа. Първата и третата вечер говорител беше Д-р Нели Николакиева – темите й бяха за остеопорозата, за рака, инсултите и инфарктите. Втората вечер д-р Гергана Гешанова говори за 11 навика за здравословен живот.
До месец се очаква да се проведе Здравно изложение и в Червен бряг.
д-р Желязко Михайлов~~