Архив по месеци: МАРТ 2010 23.03.10 22:55 ; категория Новини,,...Здравната реформа е част от Тройната ангелска вест и е тясно свързана с нея така, както ръката е свързана с тялото!” – казва една религиозна писателка.
За втори път жителите на гр. Горна Оряховица имаха възможността да посетят Здравното изложение ,,Профилактиката – по-добра от лечението”. Мероприятието бе проведено на 13 и 14 март в Младежкия дом съвместно с екип от църквата в гр. Плевен.
През осемте стъпки на здравето преминаха 70 души – деца, младежи и възрастни. Д-р Желязко Михайлов, д-р Петър Първанов и всички от екипа даваха подходящи съвети и конкретни препоръки за здравословен начин на живот на всеки посетител според неговите нужди.
Особен интерес имаше и към здравните беседи – ,,Епидемията – диабет”, изнесена от д-р Нели Николакева и ,,Можем ли да избягаме от рака”, лектор д-р Даниел Николакев.Слушателите имаха възможност да зададат своите въпроси и да получат изчерпателни компетентни отговори.
На щанда за литература се предлагаха книги за здравословно живеене и рецепти за здравословно хранене. На всеки посетител бе подарена ,,НАДЕЖДАТА на Земята ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО на Човека”.
Много от посетителите изказаха благодарността си и ни поздравиха за това полезно начинание. Благодарни сме на Бога за благодатта и сме духовно насърчени от възможността да проявим грижа за здравето на ,,нашия ближен”.
Елена Табакова
Секретар на отдел "Служба на жените" - Северна област~~