Архив по месеци: МАРТ 2007 11.03.07 18:17 ; категория НовиниКУЛИНАРНА ИЗЛОЖБА на църква РУСЕ
Социалната дейност на всяко общество е важна част от неговото съществуване като цяло и оказва съдбоносно въздествие за неговото единство.
Русенска КУЛИНАРНА ИЗЛОЖБА – 2007. Организатори на страхотното събитие - отдел за РАБОТА С ЖЕНИТЕ и отдел СЕМЕЙНА СЛУЖБА към ЦАСД Русе.
На 11 март 2007 г. в 15 часа бе началото. Залата за социални събирания на третия етаж бе подредена така, че да събере около 120 човека и три препълнени маси с вкусни ястия, салати и десерти. Допълнителен уют допринасяха чергите и куворите, закачени по стените. Най-ценен бе битовият кът, където по стар български обичай бяха наредени ниска, кръгла маса, трикраки столчета, дървени лъжици и купички, пълни с български боб. Идеята за оформянето на този кът бе СТРАХОТНА. Всеки присъстващ бе посрещнат от „домакините” с топла пита и сол. Националните носии, с които бяха облечени, допълнително покачиха българското кулинарно самочувствие на всички.
Откриването направи пастор Емил Гроздев. В началото бе излъчена „комисия”, която със своя професионален стаж и дългогодишен опит, определиха първите три места в отделните раздели – погачи, баници, ястия, салати, десерти, най-вкусно ястие, най-екстравагантна салата и уникален десерт.
Раздадоха се награди на всеки, който бе приготвил нещо за хапване, а останалите, които уважихме това събитие, имахме удоволствието да ги опитаме и оценим техните вкусови качества. Разиграни бяха сценки, рецитирани бяха стихове, изпети бяха песни.
Благодарим на организаторите на това събитие. Нека Бог да благославя тяхната работа в отделите, които им е поверил.
Венци от гр. Русе
 11.03.07 18:13 ; категория НовиниЕдна събота в Благоевград
Сутринта децата от нашата църква изнесоха програма, а вечерта имахме гости от Дупница и Самоков.
Следобедът мина в две части – сериозна и весела. Петър Кузев и Пламен Петров говориха за равностойното партньорство в едно семейство; за това какво мисли един мъж за една жена; за капаните, които поставят жените на мъжете; за това в какво се целят жените. Имаше поздрави към жените от старейшините на Самоков и Благоевград, както и от Дупница. Сериозната част завърши с обща молитва на Пламен Петров и Петър Кузев за жената в Адвентната църква.
Веселата част започна със семейна игра, тип Горчиво. Тя протече с много смях и интересни моменти – участие взеха Надка и Гошо с 50 г. брак зад гърба си, Мими и Пепи – с 10 години и скоро оженилите се Милена и Лъчезар. Играта се спечели от двойката с най-малък семеен опит – Милена и Лъчезар, които имаха само 2 грешни отговора.
Момчетата от църквата правиха прически на момичетата. След това с много финес и грация трите малки дами дефилираха с прическите си. Отново имаше много смях.
За сладката част накрая се бяха погрижили всички и всички участваха достойно в нея. Доказателство за това бяха празните чинии.
С пожелание отново да се видим се разделихме.
Диана Гошева
 08.03.07 18:09 ; категория НовиниЗдравно изложение
С любезното съдействие на кметицата на село Пудрия, област Враца, на 3 март 2007 г. бе проведено Здравно изложение в залата на кметството. В лицето на кметицата, още при първата ни среща, отрихме една лъчезарна, ерудирана и любознателна жена. С готовност тя ни предостави просторната и удобна зала на кметството. Направи ни напълно безплатна реклама по местната кабелна телевизия и радиоточка.
Посещението на изложението надмина очакванията ни. Около 100 човека изслушаха лекциите при 8-те постера, направиха своите измервания и минаха през компютърния тест за биологична възраст. Лекцията, изнесена от д-р Тошев, един от старейшините на църква Враца, имаше насоченост към превенция на диабета.
От скоро в с. Пудрия имаме група от вярващи, посещавана от служители на църква Враца всяка седмица. Предстоят кръщения. Надяваме се чрез здравните изложения, които правим да преодолеем предразсъдъците и още много хора да стигнат до познание на Христос.
пастор Трифон Трифонов~~