Архив по месеци: ФЕВРУАРИ 2009 17.02.09 15:12 ; категория НовиниПочти като на сватба
Църква „Стара Загора”, 31 януари 2009 г. Ние четиримата – Митко, Малинка, Слави и Вирджиния – дълго се подготвяхме за този ден, дълго го очаквахме. Сватбите ни се бяха състояли отдавна – през 1983г. и през 1996г., но никога не бяхме заставали пред Бога, пред лицето на Божието величие. И в този ден решихме да си кажем отново „да” един на друг, желаейки да получим специалното Божие благословение пред църквата и пред Небето. Искайки нашата връзка да не е скрепена само с граждански договор, а да е благословена от Исус Христос.
В ранната съботна утрин пристигнаха Стоян Петков и Ярослав Янков – двамата поканени пастори, заедно със своите семейства. Часът удари и тържеството можеше да започне. Пастор Петков ни запозна с „три тайни” за сполучлив брак, а след това имаше много музикални изпълнения, поздрави, подарени брачни олтари, прочитане на клетвени декларации, полагане на ръце за благословение. И в този ден ние, които отдавна се бяхме венчали, го направихме отново. „Да” – този път и пред Небето. Беше много вълнуващо... Почти като на сватба.
Мисля си, че Бог ни призовава да се обвързваме, да се обвързваме един с друг. Да си бъдем верни. Всички знаем, че това не звучи много модерно, не е много на почит, може дори да прозвучи архаично, но... си струва. Защото за такава връзка Бог създал човека. За брачна връзка, в която двамата стават една плът, едно тяло. Имахме и друго предвид, когато решихме да направим тази церемония, когато решихме да станем „за показ”. Ще сме щастливи, ако поне един човек, поне една брачна двойка присъствала на тържеството на нашите две семейства, вземе решение за вярност, за посвещение, за обвързване. Защото няма нищо по-красиво от брачната връзка. Особено когато и двамата вървим с Исус, решени да бъдем завинаги заедно... А подобни тържества пожелавам на всички църкви в България.
Слави Чирпанлиев~~