Архив по месеци: ФЕВРУАРИ 2008 27.02.08 17:56 ; категория НовиниСреща в синагогата
За първи път екипът на Hope Channel излиза извън рамките на Адвентната църква. Във връзка с предаването "Безценният подарък” се срещнахме с г-н Роберт Джераси, председател на Върховния израилтянски духовен съвет в България. Бяхме любезно посрещнати в централната софийска синагога, където проведохме чудесен разговор за наследството, оставено на света от еврейския народ и за произхода на "шабат” – библейския почивен ден. Много и интересни бяха подробностите, свързани с освещаването на съботата, които сподели с нас г-н Джераси.
Най-интересните части от интервюто с г-н Джераси ще може да гледате на сайта на Hope Channel Bulgaria на 1 март като част от предаването "Безценният подарък”. Също така цялото интервю ще бъде отделно публикувано в раздела "Архив" веднага след излъчване на програмата. А на тези от вас, които биха желали да присъстват на един истински еврейски празник, искам да кажа, че бяхме поканени от г-н Джераси да посетим празника Пурим на 21 март в централната софийска синагога. Тогава ще бъдат пресъздадени събитията от книгата Естир.
Ивалина Илиева
сценарист Hope Channel Bulgara
 26.02.08 17:52 ; категория НовиниЦърква Севлиево посрещa Християнската адвентна online телевизия
Знаете ли, скъпи приятели и зрители, с какво ще запомни екипът на Hope Channel Bulgaria  гостуването си в град Севлиево? Първо, с добрата организация, със синхрона между водещи, певци, проповедник и нашия екип. Второ, с гостоприемството и търпението на нашите скъпи домакини и тук е мястото да им благодаря за това. Третото и може би най-важното – с невероятната Божия подкрепа и спокойствие, които чувствахме всички участници през цялата събота. Трябва да добавя, че гостуването ни в града на мотокроса ще остане в историята на Hope Channel Bulgaria с рекорд за най-бързо записани 2 програми, 6 песни, 2 интервюта и 1 детска проповед! Бог наистина ни благослови преизобилно тази събота, която завърши с една хубава почерпка и общуване с приятелите ни от Севлиево.
А сега ще ви кажа малко повече за двете програми и какво може да откриете в тях. В първата, която ще се излъчи на 15 март, очаквайте много и все хубави песни от известната Севлиевска група, детска история от пастор Милен Георгиев, както и неговата тема „Начина, по който действа Бог”. Ще видите и интервю с членове от църквата и ще чуете как се е открил Бог в техния живот. Втората тема е посветена на световния ден на молитва на жените – 22 март, със заглавие „Точно толкова човек”. Очаквайте много музика, както и специално интервю с децата на Севлиевската църква, които са истинско благословение. Пожелаваме ви приятно гледане!
София Кацарова
сценарист Hope Channel Bulgaria
 06.02.08 17:40 ; категория НовиниТеологичен колеж „Стефан Константинов” с нов държавен статут
С решение № 45 от 1 февруари 2008 г. Министерският съвет на Република България разреши на Съюза на църквите на адвентистите от седмия ден да има свое висше духовно училище със седалище в София. Регистрацията на учебното заведение е извършена на основание чл. 33, ал. 7 от Закона за вероизповеданията. С новия статут Теологичният колеж „Стефан Константинов” може да обучава официално пастори и служители и да ги подготвя за работа като духовни лица в църквата.
Това решение е поредната стъпка към утвърждаване на сравнително младата образователна институция. Нека припомним, че в развоя на своята четири годишна история колежът получи през есента на 2007 г. признание и от Адвентната Акредитационна Асоциация (ААА) и с това възможността да предлага в рамките на църквата образователната степен бакалавър.
В момента тече кампания за набиране на студенти за новата учебна 2008/2009 година. Всички желаещи могат да подадат документи в Теологичния колеж. Информация за необходимите документи и изискванията свързани с кандидатстване могат да бъдат открити на интернет страницата на колежа: www.sdabg-college.org . Там е публикувана и обща информация за дейността на колежа, както и за предлаганите образователни възможности.
пастор Венцислав Панайотов
Директор на Теологичния колеж~~