Архив по месеци: ДЕКЕМВРИ 2010 20.12.10 23:07 ; категория НовиниРождествен концерт на Националния адвентен хор в град Пловдив
На 18.12.2010 г. в залата на Филхармонията се проведе празничен концерт с надслов „Защото ви се роди Спасител”. Програмата включваше няколко изпълнения от представителния хор на ЦАСД „Гласът на надеждата” с диригент Веселин Василев. Прозвучаха песни на български и латински език, сред които „Радвайте се, Исус дойде” , „Алелуя” от Хендел, „Sanctus” на Гуно със специалното участие на солистката Петя Плугчиева. Малката цигуларка Радостина Христева откри концерта с мелодията от песента „Тиха нощ, свята нощ”, която искрено възхити публиката. Същата песен беляза края на събитието в изпълнение на хора. В програмата бе включено кратко слово от пастор Иван Попов, който обърна внимание на съвременното значение на Рождество за вярващите хора днес.
Чрез тези концерти за големите християнски празници Адвентната църква показва, че винаги е имала с какво да заинтригува пловдивската общественост. Надяваме се, че след Великденския и Рождествения концерт тази година подобни изяви ще се превърнат в традиция за нашия град.
пастор Петър Кузев
Секретар на отдел "Комуникации" на ЦАСД в България
 20.12.10 23:04 ; категория НовиниБлаготворителен търг
На 11.12.2010 г. в Църква Пловдив – Запад се проведе Благотворителен търг под надслов „Не всичко е пари”. Целта на търга беше да осигурим финансова подкрепа на две дечица на 10 и 12 години, чийто баща почина малко преди кръщението си. Предметите, които се разпродаваха бяха израз на въображението и творческия потенциал на нашите деца, като всичко беше собственоръчно изработено от тях. Картини, скулптори, музикални изпълнения, картички и кулинарни вкусотии, приготвени с много любов, бяха високо оценени от всички родители и продадени на цена, която доказваше, че може не всичко да е пари, но понякога парите са единственото, което не достига. В търга с ентусиазъм се включиха и Женски и Младежки отдел, чиито творения бяха почетно удостоени с внимание на благотворителния базар и бързо бързо се изчерпаха.
Накрая освен събраната сума, всички участващи се радвахме на удовлетворението и топлината, които ни донесе това събитие. А аз у дома се радвах и на една красива картина и шарена кухненска престилка. Е освен тортата, чийто живот беше кратък.
пастор Петър Кузев
Секретар на отдел "Комуникации" на ЦАСД в България
 10.12.10 23:01 ; категория Новини100 години живот – 100 години любов
На 30.10.2010 в гр. София сред специална украса и много хора на улица „Солунска” 10, където се намира една от най-големите адвентни църкви в сраната, бе честван 100 годишния юбилей на пастор Димитър Киров.
Поздравителната програма започна в 16 часа с изпълнение на представителния хор на църква „Солунска” и молитва от пастор Милен Георгиев, Секретар на ЦАСД в България.
Оригинална презентация със снимки и коментар за живота на пастор Димитър Киров бяха представени от пастор Петър Кузев, Секретар на отдел „Комуникации”.
Последва специално слово поднесено от Председателя на Съюза в България пастор Венцислав Панайотов.
Пастор Атанас Гроздев, близък приятел на пастор Димитър Киров изясни колко ценен човек като служител е бил юбилярът за делото.
А в речта си пастор Едмил Маринов не скри нито вълнението си, нито гордостта си от това, че има такъв баща.
Стълб и опора за църквата като църковен член е бил пастор Киров, според изказването на пастора на църква „Солунска” - Никола Левтеров.
Най-важното нещо на света е любовта, сподели в горещото си слово пастор Димитър Киров и през сълзи каза на присъстващите: „Обичам ви!”
Близките на юбиляра почерпиха всички присъстващи по случай тържественото събитие.
пастор Петър Кузев
Секретар на отдел "Комуникации" на ЦАСД в България~~