Архив по месеци: ДЕКЕМВРИ 2007 16.12.07 17:12 ; категория НовиниЕто, че неусетно отново настъпват Коледните празници – най-вълшебното време на годината, в което повече от всякога се чувстват добротата и милосърдието у хората, вярата и надеждата, време е на равносметка, на осмисляне на себе си, на ценностите, на даряване на любов, на радост, обич и топлина. Време, в което забравяме за сивото си ежедневие и повдигаме главата си нагоре към небето в очакване на Спасителя!
В този ред на мисли църква "Благодат" - София организира Коледен концерт с изпълнения на съвременни християнски песни. Някои от участниците пропътуваха разстоянието от Севлиево до София, за да пеят с нас и да издигнат мислите ни към една по-висша реалност. Участници бяха Сашо и Криси, Краси Лазаров, Ицо Желязков, Иво Цанков, Хари и други.
Hope Channel Bulgaria също не остана бездеен в този типично зимен ден. Нищо неподозиращите домакини завариха много техника, разпънати кабели и непрекъснато сновящ напред-назад екип от млади и талантливи техници, режисьори и сценаристи. Но това не попречи на невероятното преживяване с боговдъхновената прекрасна музика. Лицата на зрителите грееха от щастие и там трайно се бяха настанили усмивки. Атмосферата беше изпълнена с Божието присъствие и сигурна съм, че и ангелите припяваха с нас! А за всички, които не можаха да присъстват на живо, Християнска адвентна online телевизия предоставя възможността да станат съпричастни на случилото се, гледайки концерта на 25 декември от 18:00. За тези пък, на които им е нужно и нещо допълнително, пастор Иван Мирчев изнесе темата „Покана за възхвала”, която ще се излъчи на 29 декември.
Нека да пеем за Господа, нека да Го хвалим с цяло сърце и душа! Желая ви благословени празници, много щастливи мигове и любов в Исус!
Мартина Георгиева
оператор Hope Channel Bulgaria
 09.12.07 11:34 ; категория Новини30 години ЦАСД–Плевен
Годишнината, макар и не истински полувековен юбилей, събра пасторите, служили в Плевен с адвентисти, приятели и гости. Основаването на църквата в града, известен като „червената комунистическа крепост”, съвпада със 100-годишнината от Освобождението на Плевен през 1877-ма. „Плевен падна!” – шегували се тогава десетината адвентисти, дръзнали да изповядват Христовата вяра в годините на тоталитарни репресии за инакомислещите.
Александър Маринов, Никола Станчев, Йосиф Пешкирев, Никола Танев, Бони Бонев, Емил Гаджалов, Ярослав Янков, Трифон Трифонов, Пламен Петров – всеки е оставил нещо от себе си и с нещо е укрепил църквата в Плевен.
Сега тя има около 130 члена и много приятели. В десетина селища на областта са организирани групи от вярващи, които се събират всяка събота на богослужение. Активна мисионска работа, вокална група, мандолинен състав, силен здравен отдел и много деца – всичко това характеризира ЦАСД–Плевен.
С пожелания за растеж и укрепване до Христовото пришествие се разделиха домакините и гостите на вълнуващото тържество.
Лилия Минчева~~