Архив по месеци: НОЕМВРИ 2011 16.11.11 17:53 ; категория НовиниТържествено дипломиране в Теологичен колеж "Стефан Константинов"

На 16 ноември в празнична и приповдигната атмосфера бяха връчени дипломите на успешно завършилите студенти от Задочен випуск 2006-2011 и от Редовен випуск 2008-2011.       Специално внимание бе отделено на дипломантите от задочния випуск, от които 98% са пастори. Петте години задочно обучение на младите пастори бяха отчетени от директора на колежа Емил Гаджалов като уникален курс на теологично образование. Изключителността на това обучение се състоеше в това, че голяма част от преподавателския състав беше измежду най-квалифицираните адвентни теолози и специалисти от Световната адвентна църква.  Имена като Анхел Мануел Родригес, Роберто Баденас, Екехард Мюлер, Жак Дукан, Ролф Пьолер, Жьоневиев Оруз, Герхард Пфандл и др. допринесоха за интелектуалното извисяване и утвърждаване на адвентната идентичност в студентите.

Поздравителен адрес към завършващите випуски произнесе бившият директор и основател на колежа Агоп Тахмисян. Той припомни на всички присъстващи, че теологията е царицата на науките. Обръщайки се към дипломиращите се, п-р Тахмисян уточни, че приключването на теологичното обучение, всъщност е едно ново начало в тяхното служене.

Обзор на адвентното образование в България бе направен от бившия директор на колежа и настоящ председател на Съюза на ЦАСД в България Венцислав Панайотов. П-р Панайотов изтъкна, че през годините, откакто съществува Адвентна църква в България усилията за духовно и теологично образование не са преставали.

Дипломите на завършващите студенти връчиха директора на колежа и председателя на Съюза. От задочния випуск, наброяващ 32 студента, само 8 души получиха бакалавърска степен по теология, а от редовния едва 4 студента.

На дипломантите честито!

Тържеството приключи с празничен коктейл.

~~