Архив по месеци: НОЕМВРИ 2007 25.11.07 11:29 ; категория НовиниКамери, осветление, кабели, облечени в синьо непознати физиономии, суетящи се насам-натам – в такъв вид старозагорци завариха в събота на 24 ноември иначе приветливата си църква. Защото след като обиколи доста други градове в страната, Hope Channel Bulgaria реши да посети и Стара Загора. Пак направихме записи на две програми, като добрата организация и предварителната подготовка на домакините спомогнаха за бързото заснемане на предаванията.
И този път Бог не ни остави без опитност. В началото на първото предаване имахме много сериозен технически проблем, но благодарение на горещо-отправените молитви и бързата работа на техническия екип, неприятната ситуация бързо премина в завършена и разнообразна програма. Вечерта, ние младежите, направихме разходка из центъра на Стара Загора, за да се запознаем отблизо с града на липите. Благодаря на Бог за чудесните възможности, които ни дава да посетим приятелите си от другите църкви в страната и за опитностите, чрез които ни помагат да израстваме във вярата и в любовта си към Него!
София Кацарова
сценарист Hope Channel Bulgaria
 19.11.07 11:24 ; категория НовиниНа 17 ноември екипът на Hope Channel Bulgaria посети поредния град от своята разходка из дебрите на България – градът на хумора и сатирата – Габрово. Там всички бяхме топло посрещнати от приятелски настроените домакини. Но ние не бяхме единствените гости – чаровните музиканти от Севлиево допринесоха много със своите изключителни музикални способности и изпълнения, за успешното протичане на програмите. В Габрово заснехме две предавания, които ще бъдат излъчени съответно на 24 ноември и 1 декември. Говорител беше пастор Бони Бонев, а темите носеха заглавия „Край езерото” и „Христос и Неговите приятели”. Те докоснаха дълбоко нашите сърца, стоплиха ги по невероятно красив начин и съм сигурна, че и вие ще почувствате това и ще преживеете вестта. За да го има все пак и елемента на изненадата от очакването, аз ще спра до тук и няма да издавам повече тайни.
Посещението на този град за мнозина от нас беше първото в живота, но трябва да отбележа, че нашите много обичани шефове – Искра и Иво Томанови, бяха дълбоко пристрастни към него, защото преди да дойдат в София и да се запознаят с нас, те са прекарали цели пет години от живота си именно в Габрово и това събуди много приятни спомени у тях.
Но-о, всички хубави неща имат своя край. И ние трябваше да се сбогуваме, но не завинаги, с нашите нови приятели и да се върнем всеки към своето ежедневие – докоснати и променени от емоциите, преживени през тези два дена. Два кратки, невероятни и натоварени дена, оставащи завинаги в спомените ни с надеждата за едно ново скорошно гостуване.
Мартина Георгиева
оператор Hope Channel Bulgaria
 12.11.07 11:15 ; категория Новини80 години адвентна вест в Горна Оряховица
На 10 ноември църква Горна Оряховица отбеляза своя 80-ти рожден ден. На тържественото богослужение присъстваха членовете на църквата, приятели и посетители от града и много гости от близките църкви. Поканени бяха всички пастори, обслужвали църквата до настоящия момент. След проповедта на пастор Цанко Митев бе представена историята на църквата, придружена от презентация. Председателят на Съюзния съвет на ЦАСД България – пастор Никола Левтеров, заедно с пастор Николай Колев, извършиха церемонията по освещаването на молитвения дом.
След официалната част беше организиран общ обяд и след него бившите пастори-служители разказаха спомени от своето служене в гр. Горна Оряховица. Празникът бе обогатен и с много музикални изпълнения от гостите от гр. Севлиево.
Това бе една благословена събота за всички ни, миг от небесното блаженство на общение с Бога и помежду ни.
Елена Генчева - Табакова~~