Архив по месеци: ОКТОМВРИ 2012 30.10.12 21:42 ; категория Новини
МЕСЕЦ НА БИБЛИЯТА – октомври 2012
Църква „СВОБОДА”, гр. Кюстендил

Мото:
ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ БИБЛИЯТА

     Църква „Свобода", гр. Кюстендил, беше радостен домакин на библейската конференция „ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ БИБЛИЯТА". Говорителите и темите бяха, както следва:
     1. „Библията и аз” (пастор Митко ДИМИТРОВ) (5. Х. от 19 ч.)
     2. „Библията: най-гонената книга”  (пастор Митко ДИМИТРОВ – 6. Х. 2012 от 11:30 ч.)
     3. „Библията и младежите”(пастор Борислав Митов – 6. Х. от 17 ч.)
     4. „Библията и пророчествата” (пастор Емил ГАДЖАЛОВ) (6. Х от 19 ч.)
     5. „Библията в адвентната история” (пастор Бисер ИВАНОВ) (12. Х. от 19 ч.)
     6. „Библията и Духът на пророчеството” (пастор Емил ГРОЗДЕВ – 13. Х. от 11:30 ч.)
     7. „Библията и светилището” (пастор Русин РУСИНОВ – 13. Х. от 17 ч.)
     8. „Библията и археологията” (пастор Цанко МИТЕВ – 13. Х. от 19 ч. )
     9.  „Библията: най-обичаната книга” (пастор Митко ДИМИТРОВ – 19. Х. от 19 ч.)
     10. „Христос и Свещеното Писание” (пастор Стефан ТРАЯНОВ – 20. Х. от 11:30 ч.)
     11. „Библията и мисионирането” (пастор Трифон ТРИФОНОВ – 20. Х. от 17 ч.)
     12. „Библията: светост или непогрешимост” (пастор Милен ГЕОРГИЕВ – 20. Х. от 19 ч.)
     13. „Библията: библейският Бог” (пастор Митко ДИМИТРОВ – 26. Х. от 19 ч.)
     14. „Библията и страданието” (пастор Веселин АНТОНОВ) (27. Х. от 11:30 ч.)
     15. „Библията за себе си” (пастор Румен РАДЕВ – 27. Х. от 17 ч.)
     16. „Раждането на Библията” (пастор Венцислав ПАНАЙОТОВ – 27. Х. от 19 ч.)
     Интересът към това събитие беше огромен и от страна на домакините, и от страна на гостите, и от страна на говорителите, които пътуваха от далечни разстояния, за да дойдат при нас. Конференцията беше толкова успешна, темите толкова актуални и вълнуващи, че църквата преливаше от посетители и нямаше място дори за онези, които идваха навреме. Във върховете моменти в Божия дом и вън от него имаше над 400 души. Въпреки че повечето проповеди траеха повече от един час, посетителите остава до края и си тръгваха видимо доволни.
     Хорът на църква „Свобода", гр. Кюстендил, се потруди и изпя много песни, но беше подкрепен и от младежи от църква „Б", гр. Кюстендил, както и от хористите от с. Буковлък и от гр. Радомир.
Финалът на конференцията продължи около 100 минути и никой не мръдна от мястото си. Изпълнения на цигулки от „Звездите", солови, хорови песни и проповедта на пастор Венцислав Панайотов направиха преживяването наистина незабравимо.
    Пастор Цанко Митев, Секретар на Западното съединение, заяви: „Доколкото аз знам, такава конференция, ориентирана изцяло върху Библията, никога не е правена в България." А Председателят на църквата Венцислав Панайотов каза: „Поздравявам ви за организирането на тази толкова хубава и важна конференция."
   Църква „Свобода", гр. Кюстендил, вече се стяга за продължението на библейската конференция „ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ БИБЛИЯТА", която ще се проведе на същото място през месец октомври 2013 година.
Пастор Митко ДИМИТРОВ 
 21.10.12 21:45 ; категория Новини  

ЕNDITNOW - Общувай без агресия

     В края на 2011 и началото на 2012 година, екипът на отдел „Служба на жените” предприе enditnow-кампания за превенция насилието в училищата, която ще продължи и през идната 2013 година. Кампанията е насочена към нуждата от по- пълноценно и лишено от агресия общуване. 
     За съжаление случаите на насилие в семейството, работата, училището, по улиците и т.н,  не само стават по- чести, но и степента на жестокост е в пъти по-голяма. Желанието да бъдем съпричастни към този проблем ни подтикна да проведем серия от лекции в различни училища. 
     Изготвена и отпечатана бе първата от пет брошури, засягащи темата за превенция на домашното насилие. Предназначена е за разпространение в различни институции, обществено - достъпни  места (автогари, гари, поликлиники и др.) и центрове за работа с хора. 
     Във Велико Търново enditnow – кампанията се проведе в няколко училища. Проектът бе осъществен с помощта на психолози и любезната подкрепа на АДРА и фондация „Грижа за здравето”. Получихме и съдействието на Областния Инспекторат, чието разрешение е необходимо за провеждането й в училищата.
     В семинарните лекции участваха ученици от различни възрастови групи( между 9 и 16 години).
Следващата 2013 година, продължава работата ни за превенция от насилието. Проектът е озаглавен „Общувай без агресия”.  Желаем тази кампания да бъде осъществена в повече градове на територията на страната.
Координатор enditnow за България, Рада Сакалева.~~