Архив по месеци: ОКТОМВРИ 2007 27.10.07 11:00 ; категория НовиниДен на тийнейджъра в църква Дупница
Бяхме поканени – църква Благоевград и църква Самоков – да участваме и да се присъединим към организирания от църква Дупница и главен тийнейджър Мария Кузева „Ден на тинейджъра”. Естествено, ние се отзовахме на поканата заедно с нашите юноши-тийнейджъри. Програмата бе водена изцяло от тях - откриване, закриване, молитва, анонсиране на различните части на програмата. Порасналите деца прочетоха пред църквата своята Харта на тийнейджъра. С насърчителни думи към тях се обърнаха пасторите Пламен Петров, Пепи Кузев и Ганко Мвродиев. Всеки един от тях насърчи по свой начин младите да следват Исус и да бъдат достойни продължители на Неговото дело в Югозападна България. Най-накрая тримата пастори благословиха коленичилите около амвона тийнейджъри.
Конкурсите, в които се включиха тийнейджърите, бяха за презентация и кулинарен конкурс.
Присъствалата евангелизаторка Джанет Уенде връчи грамота за участие на всички юноши. Зареденият с много мъдрост, любов, чувство за хумор и свеж по тийнейджърски празник завърши с размяна на подаръци между порасналите деца.
Всички ние се разделихме с надеждата, че празниците в региона тепърва предстоят, а заедно с тях и споделянето на Божиите истини с нашето семейство – Църквата!
Дияна
 22.10.07 22:39 ; категория НовиниНа 13 октомври в Бон се проведе специална младежка събота със заглавието "Мисион Посибле” – мисията възможна. Говорител бе Петко Бонев, завършил социология, психология и теология в университета Зииген, Германия и в момента довеждащ до край следването си във Фриеденсау, Германия.
Повече от 250-300 млади хора от цяла Германия дойдоха на срещата в Бон, за да чуят каква мисия Бог е приготвил за тях.
В събота сутрин, след много песни, музикални изпълнения и много интересна сценка, изнесена от една група момчета от Бон, дойде ред на първата проповед. Разгледахме въпроса от какви хора се нуждае Бог. На първо място от хора, които да отправят поглед към Него, когато не всичко около тях върви без проблеми. В подобни моменти на трудности Бог показва слабостите ни, но същевременно потенциала, който е вложил в нас.
На второ място, Бог търси хора, които реално и честно виждат себе си такива, каквито са. Бог иска да ни промени, но промяната често означава болка. Чрез тежките ситуации в нашия живот, Той ни помага да израстваме.
И още нещо много важно, Бог се нуждае от хора, които са готови да бъдат в помощ на другите. Той не може да ни насили да помагаме, а само ни пита "Кого да изпратя?” От нас зависи дали ще му позволим да ни използва.
Събота следобед си зададохме въпроса "Как да разберем Божията воля за нашия живот?” Научихме, че Исус ни говори чрез словото си и колко е важно да отделяме време, за да го изучаваме. Разбрахме и че да се научим да контролираме чувствата си е изключително необходимо. Сами не можем, но Бог е готов да ни помогне.
На последно място, нуждаем се да познаем Бога по един нов начин както Йов "Слушал бях за Тебе, но сега окото ми те вижда”.
В събота вечер заключителната тема бе "Как да станем успешни мисионери”. Научихме, че да бъдеш мисионер не означава само да отидеш в далечна страна и да проповядваш, а това е решение за цял живот. Да започнем да молим Бог да ни даде една правилна настройка, след която да можем да си поставим правилни цели. Не е лесно днес да споделяме вярата си, когато не ни разбират и за другите нашето свидетелство изглежда безсмислено. Но както Ной се довери на Бога без да задава излишни въпроси, така и ние можем да вършим възложената ни задача, като оставим Бог да се погрижи за резултатите.
С Неговата помощ няма "мисия невъзможна”.
Биляна Стойкова
 21.10.07 22:26 ; категория НовиниНа 21.10.2007 г., неделя, в град Варна, ЦАСД-център, се проведе оспорван тенис турнир. Най-младият участник беше първокласничката Мира, а най-зрелият – Живко. Имаше награди и за победителите, и за победените. За най-добре представилия се имаше комплект хилки с топчета за тенис, за второ място наградата беше дартц, а за трето – игра Метрополис.
Лилия Чакърова~~