Архив по месеци: ЯНУАРИ 2008 28.01.08 17:22 ; категория НовиниЗдравейте приятели!
На 26 януари 2008 г. ние от църква "Благодат - София  преживяхме двоен празник: първия рожден ден на църквата, заедно с младежка събота. Празникът премина под мотото "За1 в Исус”.
Сутринта в събота съботното училище бе изнесено от учители младежи. Някои от нас за първи път се изправяха пред групи, но пък останаха доволни и радостни от новото преживяване.
След това програмата ни продължи с разглеждане на различните елементи в християнския живот: поклонение, служене, общуване, молитва, любов, израстване, актуалност и единство. Практически всеки един от тях бе показан под формата на голямо строително блокче. Участниците, излизайки отпред, за да представят своя елемент, поставяха "блокчето” си на произволно място на сцената. В края стигнахме до извода, че всички елементи са еднакво важни части на тялото – Исус, и че само събрани заедно и в единство могат да изпълнят живота ни със смисъл, цел и посока. След това всеки от нас имаше възможност да изрази любовта и благодарността си към Бог като напише своя молитва. Листчетата залепихме върху образа на кръста, получил се при сглобяването на "блокчетата-елементи”.
След края на богослужението цялата църква бе поканена на празничен общ обяд, който се проведе в залата на Съюза на „Цветан Минков” 11. Очакваха ни множество вкусни нещица, приготвени с "доза любов”. Важно е да се отбележи, че рождения ден не мина и без "Happy Birthday” и голяяяма торта. За нея специално благодарим на Варта.
Друго интересно и приятно нещо след обяда беше времето, отделено за няколко любопитни библейски игри.
Вечерната ни програма премина под формата на дискусия на тема "Единството”. Говорихме за предпоставките за единство и причините за разделянето в църквата и между отделните личности. Стигнахме до извода, че разнообразието, както в мнения и позиции, така и във възприемането на нещата, не е нещо лошо, а даже напротив – градивен елемент, и различията не трябва да се уеднаквяват. Защото да сме "заедно” означава да използваме различията си, за да израстваме.
Лично за мен тази събота бе много специална. Благодарна съм на Бог, затова че беше с нас тази година – помогна ни да се "родим”, а сега се грижи и да "порастваме” в единство, вяра и в любов.
Молитвата ми е да ни направи наистина очакващи християни, вярващи все по-силно в Неговата неизмерима любов и прощаваща Благодат.
Сияна Миланова
 04.01.08 17:18 ; категория НовиниКакто всички знаем, Коледа е семеен празник и като такъв ние го отпразнувахме в компанията на националния хор "Гласът на надеждата”. Събра ни приятен повод – благотворителен концерт в зала България, организиран от фондация АДРА, със специалното участие на софийската филхармония и солистите: Снежина Куманова, Велин Илиев, Марио Хосен и световноизвестния тенор Бойко Цветанов. Събитието бе заснето от БНТ и на 20.01.2008 г. от 12 часа, ще бъде излъчен записът по Канал 1.
Тук може да видите едно от участията на хор "Гласът на надеждата".
Пожелаваме на всички, които имат интерес към класическата религиозна музика, да изпитат удоволствието, което изпитаха гостите в залата!
Лилия Чакърова~~