; категория НовиниМЕСЕЦ НА ПОСВЕЩЕНИЕТО: „ДА СЕ ВЪРНЕМ ПРИ БОГА"
Църква „СВОБОДА”, гр. Кюстендил, НОЕМВРИ 2012
 
     Църква „Свобода", гр. Кюстендил, преживя четири поредни Господни вечери от 18:00 ч. в събота вечер. Всяко богослужение съдържаше много песни, 5 минути слово за посвещение от пастор Митко ДИМИТРОВ, 5 минути молитви от църквата, след което пастор гост изнасяше проповедта, както следва: Емил ГАДЖАЛОВ (3 ноември 2012), Цанко МИТЕВ (10 ноември 2012),  Милен ГЕОРГИЕВ (17 ноември 2012) и Венцислав ПАНАЙОТОВ (24 ноември 2012).
Всяка вечер беше незабравима. Църквата приличаше на море, развълнувано от събитията, които се случваха и носеха усещане за дълг, за лично духовно посвещение и за служба на хората, които все още са далече от Христос.
     Екранизация на кървавите страдания на Исус Христос до и на Голгота разплака домакини и гости. Всички осъзнахме какво Спасителят е направил за нас и последната Господна вечеря ни предложи случай да се сближим още с Него. Пастор Венцислав ПАНАЙОТОВ седеше на един ръб в сградата на църквата и видя само няколко секунди от филма, защото другаде нямаше място за него, а после мина през гъстите редици, за да послужи на онези, които очакваха Бог да ги благослови чрез него.
     Хората си тръгнаха със спомени за нещо, което никога не е било досега и с надеждата, че някога ще се повтори. Не обещах нищо, но защо не? Ако Бог отново планира тази радост за нас, нека тя да дойде час по-скоро! Засега с вяра казвам: дотогава.
Пастор Митко ДИМИТРОВ~~