(Натиснете стрелката в дясно, за да се запознаете по-обстойно с нашите институции)
ADRA



    Международната адвентна благотворителна организация ADRA (Adventist Development and Relief Agency) е създадена през 1914 година. Тя е член на Световната организация на фондациите в Организацията на обединените нации. ADRA има офиси в над 124 страни по целия свят. Тя подпомага при бедствени ситуации - наводнения, земетресения, епидемии. Помага на развиващите се страни с образователна подготовка, проекти за водоснабдяване, проекти за болници, изкуствени езера и 
т.н.
    ADRA - България е регистрирана на 10 юли 1992 г. За кратък период от време ADRA е изградила устойчива мрежа от партньори и складови бази за хуманитарна дейност в повече от 100 региони в страната. ADRA е спечелила голям брой проекти. Фондацията разпределя помощи основно на:
  Домове за сираци
  Домове за стари хора
  Домове за хора с физически недостатъци
  Домове за хора с умствени дефекти
  Домове за хора с психични дефекти
  Домове за жени с дълбоки умствени дефекти
  Домове за деца с умствени дефекти
  Помощни училища
  Училища за деца с нарушено здраве
  Училища за глухи деца
  Съюз на слепите хора
  Съюз на глухите хора
  Затворите
  Болници
  Центровете за социални грижи




ВЕСТНИК "ХРИСТИЯНСКА МИСЪЛ"



   Вестник "Християнска мисъл" е официалното месечно издание на Съюза на Църквите на адвентистите от Седмия ден в България. Широкоспектърната тематика и новините за актуалните събития, за които вестникът ни информира имат за цел да обогатяват и поддържат вярата и убежденията ни като адвентисти.

ИЗДАТЕЛСТВО "НОВ ЖИВОТ"

 

      Издателство "Нов живот" е основано през 1935 г., като най-продуктивният период в неговата история започва през 1992 г. Оттогава до днес са издадени близо 400 заглавия в различни социални сфери. Политиката му е свързана с разпространението на книги, имащи за цел издигането на стандарта на живот в областта на здравето, психологията, етиката и религията. Предлаганата литература дава на читателя практични съвети относно превенцията на редица заболявания, стабилизирането и развитието на отношенията в семейството, възпитанието на децата, както и отговори на множество екзистенциални въпроси.
  Динамиката на времето, в което живеем, изисква от нас адекватна реакция и бързо разрешаване на проблемите на работното място и у дома. Книгите на Издателство Нов живот със съдържащите се в тях принципи и съвети могат да Ви помогнат да се справяте с все по-често срещащите се депресии и със стреса, заливащ ни отвсякъде. Могат да ви подкрепят по пътя на Вашето личностно и духовно развитие, за да бъдете наистина удовлетворени и пълноценни личности.



КОРЕСПОНДЕНТЕН БИБЛЕЙСКИ КУРС



    Кореспондентен Библейски курс е отдел към Съюз на църквите на адвентистите от седмия ден.  Стартира през 1990 г. с лекции по темите „Основни учения на Библията”.  В резултат на интерес от страна на чуждестранни студенти мюсулмани, се добавя още един курс, насочен специално към тях- „Отворена врата”.
    Не след дълго излиза от печат и второто ниво на курс „Основни учения на Библията”-  „Гласът на пророчеството”. То разглежда пророчествата от книгите Данаил и Откровение.
През 2007 г. започва подготовката на 22 нови курса, с участието на около 80 доброволци. Всички те са достъпни, след предварителна регистрация, на адрес  http://zov-media.org/.
През 2008 г. излизат от печат курсовете: „Открития в Библията”, детския курс „Хайде да изследваме”, „Поеми контрол над здравето си” и психологическия курс „Отношенията и възпитанието”. Те са организирани под формата на списания, които се изпращат безплатно на желаещите да изучват някоя от предлаганиете теми. Съюза на църквите на адвентистите от седмия ден финансира изцяло разходите за отпечатването на курсовете, изпращането им до курсистите, изготвянето на дипломи за завършилите, както и специален подарък – Библия или друга християнска книга за всеки от тях.



РАДИО "ГЛАСЪТ НА НАДЕЖДАТА"


     Българското студио на Световното адвентно радио „Гласът на надеждата” съществува от 1995 година. През месец септември същата година е излъчено първото предаване на къси вълни от чужбина.
В момента се излъчват 30-сет минутни предавания всеки ден: “Библия за напреднали“, „ По-добре здрав”, „Заедно”, „Семейна закуска”, „Категория „Живот”, „Упражнение по вяра“.
Предаванията могат да бъдат слушане по Интернет чрез сайтовете www.sdabg.net , www.awr.org и www.awr.sdabg.org.
   Часовете и честотите за предаванията на къси вълни се сменят на всеки шест месеца. Информацията се качва на първия сайт - www.sdabg.net  (кликнете на  “Адвентно радио”) и на www.awr.sdabg.org.
Посетете сайтовете на радио "Гласът на надеждата" тук и тук


ТЕОЛОГИЧЕН КОЛЕЖ "СТЕФАН КОНСТАНТИНОВ"
Теологичен колеж "Стефан Константинов"



    Теологичният колеж "Стефан Константинов" е образователната институция на Съюза на Църквите на адвентистите от седмия ден в България, създадена с подкрепата на Евро-Африканската дивизия. Колежът предлага библейско, теологично и практично обучение, което да подготви студентите за пасторско и друго служене и да изгради в тях умения и способности да поемат ангажименти в църквата и обществото.


ТУРИСТИЧЕСКА БАЗА "ЧАИРСКИ ЕЗЕРА"



       Добрe дошли в туристическа база „Чаирски езера”!
    Докоснете се до сърцето на девствената природа, далеч от градския шум и напрежение! Потопете се в магията на истинската родопска атмосфера!
Туристическата  база е в непосредствена близост до защитената местност Чаирски езера – район, известен с естествено образували се свлачищни езера, ливади и вековни смърчови гори. Намира се на 1400 м.н.в. в чудната природа на Западните Родопи, оградена от пъстри ливади, езера и необятни иглолистни гори. Едно от най-чистите места в България. Прекрасно място за пешеходен туризъм, част от маркирания туристически маршрут х. „Студенец” – х. „Смолянски езера” – х. „Перелик” – х. „Ледницата” – с. Мугла - туристическа база „Чаирски езера” – х. „Триградски скали”.
Мястото е отправна точка за посещение на редица природни забележителности, като пещерите Дяволското гърло, Ягодинската пещера, Ледницата, Триградското и Чаирското  ждрела,  местността Пияната гора, резерват Шабаница.
  Базата предлага отлични условия за алтернативен и екотуризъм, пешеходни маршрути и екстремни занимания. Поради специфичното си разположение мястото е предпочитано от български и международни скаутски организации, които провеждат свои лагери и специализирани обучения при нас.



ХРИСТИЯНСКА АДВЕНТНА ONLINE ТЕЛЕВИЗИЯ "ХОУП ЧЕНЪЛ"




    Християнска адвентна online телевизия е създадена от екип на Църктвата на адвентистите от Седмия ден в България и стартира на 10 март 2007 г. Нейната цел е да предложи видео продукция в Интернет на духовна тематика, покриваща широка аудитория. С нейна помощ може да бъдете постоянно съпричастни със здравни форуми, духовни семинари и богослужения.










~~